0
Fudbal

Sinisa Mihajlovic Crvena Zvezda - Partizan derbi Superliga 14.4.1018. April 14. 2018. plej of play off Super Liga Srbije (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

FUDBALSKI SVET SE OPRAŠTA OD SINIŠE: „Bio si ratnik, primer svima nama – desetko među defanzivima!“

Objavljeno: 16.12.22 u 16:46

Svet je šokiran.

Aposlutno sve je iznenadila vest o preranoj smrti Siniše Mihajlovića, iako se znalo da se dugo bori sa teškom bolešću i da se ovih dana stanje pogoršalo.

Međutim, jednostavno svi su bili uvereni da će rođeni pobednik Siniša Mihajlović još jednom pobediti…

Od njega se oprašta veliki broj fudbalskih igrača, radnika, trenera, klubova…

Bio je vođa, neko ko je na terenu imao autoritet znanja, a van njega poštovanje svih, jer je čvrsto stajao iza svojih uverenja. Jedan je od najzaslužnijih za to što je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. Ovo sve izuzetno emotivno doživljavam, jer sam poznavao Mihu od malih nogu. Pamtim ga kao golobradog klinca koji je imao samo jedan fudbalski san – da zaigra za svoju Crvenu zvezdu. Hvala mu za sve. – izjavio je Dragan Džajić.

Milanski Inter nazvao ga je „desetkom među defanzivcima“. Nisu pogrešili.

Nikada niste spremni da kažete zbogom saputniku. Nije bilo vremena, proletelo je, ali ostaje sećanje. Večno zbogom Siniši Mihajloviću je teško iz mnogo razloga. Bolno je, nepravedno, duboko melanholičo. Ćao, Siniša. Desetko među defanzivcima. – napisali su iz Intera.

Dubok trag Miha je ostavio i u Laciju.

Veliki čovek, ratnik na terenu i van njega. Njegova hrabrost na travi ostala je u senci lica koje je pokazao suočen sa opakom bolešću, koja nikada nije oslabila njegov duh i njegovu narav. Ovan borac sa ogromnim srcem ostavio je dubok trag u istoriji Lacija, ne samo kao šampion Italije, već zbog poruke nade koju je poslao u teškim okolnostima i onoga što je zastupao u do poslednjeg trenutka. Pamtićemo ga kako zaslužuje, u večnom zagrljaju njegovog tima i njegovih ljudi. – napisali su Nebeskoplavi.

U Seriji A proveo je 14 godina kao fudbaler i čak 11 kao trener.

Serija A je duboko ožalošćena smrću Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova klasa kao igrača i trenera, njegova snaga i humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu. – saopštili su iz najjače italijanske fudbalske lige.

Njegov poslednji klub u trenerskoj karijeri, Bolonja, takođe se oprostila od Siniše.

Zbogom Mister, zauvek ćeš živeti u našim srcima. – napisali su oni.

Veoma emotivnu poruku ostavio je i Alesandro Nesta, nekadašnji Mihin saigrač.

Bio si ratnik, primer svima nama, posebno meni. Nikada te neću zaboraviti. – napisao je Italijan.

Prethodno oglasio se Điđi Donaruma, kojem je Mihajlović kao trener Milana dao priliku na velikoj sceni.

Takođe, oproštajnu poruku poslao je i FK Partizan.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter