0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA VEČERAS IDE PO SEDMU U NIZU: Pobedom bi izjednačila svoj rekord iz 2016/17 u EL! (FOTO)

Objavljeno: 15.12.22 u 16:00

Košarkaši Crvene zvezde večeras dočekuju Milan u Pioniru sa početkom u 19 časova.

Preporodio je Duško Ivanović Zvezdu ove sezone, pa je tako 17. novembra ostvarena prva njegova pobeda protiv Asvela i još uvek ne zna za poraz! Niz Crvene zvezde u svim takmičenjima trenutno je na 6 utakmica bez poraza, gde su posle Asvela redom padali Alba, Makabi, Virtus, Partizan i Žalgiris. Svaka završnica bila je neizvesna, ali za razliku od ranijih sezona, Zvezdi je postao specijalitet da iz ovakvih utakmica izlazi kao pobednik.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ukoliko slave večeras protiv italijanskog predstavnika, crveno-beli bi izjednačili svoju seriju pobeda iz sezone 2016/17, kada ih je sa klupe predvodio Dejan Radonjić. Tada je Crvena zvezda od 22. decembra 2016. do 26. januara nanizala 7 pobeda, a redom su padali Real, CSKA, Žalgiris, Fenerbahče, Makabi, Baskonija i Panatinaikos. Klub sa Malog Kalemegdana je tada bio nikad bliži plasmanu u TOP 8, ali se na 8. mestu umesto njega tada našla Darušafaka, koja je bila bolja u poslednjem kolu Evrolige.

Crvena zvezda trenutno ima najduži niz pobeda u Evroligi, s obzirom da je Efes imao takođe 5 u nizu do poraza od Baskonije. Zanimljiva činjenica je što su četvorica košarkaša Zvezde i tada učestvovala u istorijskom nizu, a to su kapiten, Branko Lazić, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić, kao i Ognjen Kuzmić.

FOTO: STARSPORT

Sada Duško Ivanović piše novu istoriju i na pragu je da izjednači rekord Dejana Radonjića. Za to ima priliku večeras od 19 časova protiv Milana, a direktan prenos ovog meča možete pratiti na Sport Klubu.

Standings provided by Sofascore

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter