0
Fudbal

Portugal's head coach Fernando Santos gestures during the UEFA EURO 2020 group B qualifying football match Portugal vs Serbia, at the Luz Stadium in Lisbon, Portugal, on March 25, 2019. (photo by: Starsportphoto.com©)

SANTOŠ ZAVRŠIO EPIZODU SA PORTUGALOM: Doneo im je najveći uspeh u istoriji, ali vreme je za promenu!

Objavljeno: 15.12.22 u 18:42

Odlazi sa mesta selektora.

Dugogodišnji šef stručnog štaba fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš, nakon Mundijala u Kataru, odlazi sa te pozicije. Ova odluka, doneta je nakon neuspeha na SP, gde je Portugal poražen u četvrtfinalu od selekcije Maroka.

Santoš je na mesto selektora imenovan 2014. godine, dok mu je najnoviji ugovor trajao do 2024 i kraja Evropskog prvenstva. Ipak, on je razgovarao sa predsednikom tamošnjeg FS Fernandom Gomešom, nakon čega je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Nakon poraza od Maroka, jedno od pitanja novinara za Santoša bilo je upravo o ostavci, kada je iskusni trener rekao da to „nije u njegovom rečniku“.

Ostavka? Podnošenje ostavke nije u mom rečniku – rekao je Santoš tom prilikom.

Tokom rada u A selekciji Portugala, Santoš je ostvario i najveći uspeh u istoriji, kada je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine, a nakon 3 godine i Ligu nacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter