0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PRVI PORAZ DUŠKA IVANOVIĆA NA KLUPI ZVEZDE: Crveno-beli pokušali da se vrate, ali poklekli na kraju! (FOTO)

Objavljeno: 15.12.22 u 20:57

Moraće agresivnije u nastavku.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpije iz Milana u 14. kolu Evrolige rezultatom 67:71. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je bivši košarkaš Crvene zvezde Bili Beron sa 19 poena, dok je Dejvis postigao 15. Na drugoj strani, najbolji je bio Petrušev sa 20 poena i 11 skokova. Pored njega, Luka Vildoza je ubacio 16 poena i upisao 6 asistencija, dok je Nedović meč završio sa 12 koševa.

PRVO POLUVREME:

Crveno-beli su ovaj meč počeli znatno bolje nego neke prethodne, a uprkos rezultatu 0:5, Vildoza je ubacio dve trojke, Dobrić jednu, a potom je argentiski bek upisao i asistenciju za 11:9.

Nije se Zvezda tu zaustavila, pa je novu trojku pogodio Branko Lazić i Zvezda je povela sa 14:12. Potom je usledila serija gostiju, a pogodili su Beron i Hol za 14:18. Nakon TV tajmauta, Italijani su zaigrali još bolje, pa su Riči i Beron zatvorili četvrtinu trojkama za 16:26.

FOTO: STARSPORT

Ušli su crveno-beli u lošu seriju, Nedović je bio primoran da šutne težak šut, a na drugoj strani Olimpija je koristila svaku šansu. Već nakon 12 minuta igre, ekipa Etorea Mesine vodila je +15 (18:33).

Zvezda je imala priliku da dodatno istopi prednost Milana, ali te šanse nije uspela da iskoristi u najboljoj meri. Nekoliko loših akcija gostiju, crveno-beli su delimično kažnjavali za 24:35 na oko 3 i po minuta do kraja druge deonice.

FOTO: STARSPORT

Stao je malo šut gostima, što je iskoristio Luka VIldoza, dodavanjem preko celog terena, pronašao je Petruševa, koji je pogodio jedno od dva penala za 27:36. U narednom napadu, Dejvis je napravio faul u napadu, ali je istom merom uzvratio Luka Mitrović na drugoj strani.

Neiskorišćene šanse za crveno-bele dolaze na naplatu, kada Dejvis pogađa 2 puta, za 27:41. Četvrtinu sa Zvezdine strane zatvara Petrušev poenima, nakon asistencije Vildoze, ali nekadašnji MVP ABA lige, u narednom napadu pravi faul pri šutu za 3 poena Bilija Berona.

DRUGO POLUVREME:

U sličnom tonu, nastavilo se i u prvom delu treće četvrtine. Na teško zarađene poene Zvezde, Milano lako odgovara na drugoj strani, pa je nakon pogotka Petruševa, trojku pogodio Meli.

Crveno-beli su delovali dekoncentrisano, košarkaši gostujućeg tima su često ostajali sami, što je još jednom iskoristio Bili Beron za 35:51. Sa druge strane, nekoliko košarkaša crveno-belih uopšte nije raspoloženo za igru, što je rezultovalo mnogobrojnim promašajima.

Poeni Dejvisa odvode Milano na 37:55, ali Zvezda uspeva da odgovori sa dve trojke, dok je šut Bentila smanjio rezultat na 45:57. Crveno-beli su u potpunosti uspeli da se vrate pri završetku deonice, Bentil je u poslednjim momentima treće četvrtine iznudio 3 slobodna bacnja, ali je iskopristio samo jedno za 49:57.

FOTO: STARSPORT

U nastavku, Zvezda nije uspela da zadrži jednocifreni minus i ozbiljnije pripreti, a u nekoliko akcija na startu 4. deonice, nisu uspeli ni da upute šut iz igre. Beronova trojka uz faul, dodatno „zakopava“ izabranike Duška Ivanovića, ali je brz odgovor ponudio Luka Vildoza trojkom, a kasnije i pogođenim bacanjem nakon tehničke greške za 55:66.

Na oko 4 minuta do kraja meča, Ivanović menja Vildozu i ubacuje Nedovića koji odmah pogađa za 57:66. Crveno-beli su odbranili naredni napad, ali Nedović promašuje trojku sa 8 metara.

Zvezda je potom povezala nekoliko dobrih odbrana, a nakon jedne Dobrić je pogodio za 2, dok je zatim Nedović pogodio uz faul, pa je uz pogođeno slobodno bacanje, prednost Olimpije smanjena na 62:66.

Pionir je ekplodirao, gosti nisu iskoristili još jedan napad, a Filip Petrušev je iznudio 2 slobodna bacanja, dok je Duško Ivanović tražio čelendž, da se proveri da li ima elemenata za nesportsku ličnu grešku. Pošto to nije bio slučaj, Petruševu su ostala 2 bacanja, koja je realizovao za 64:66 na manje od 80 sekundi do kraja utakmice.

FOTO: STARSPORT

U narednom napadu, bivši košarkaš Crvene zvezde Bili Beron, je ispostaviće se, rešio utakmicu pogođenom trojkom, nakon čega je bilo 64:69. Sledeća akcija Crvene zvezde propala je jer je Luka Vildoza izgubio loptu.

Prvu trojku na utakmici, iz sedmog pokušaja, pogađa Nedović i tako ostavlja nadu Zvezdi. Rezultat je bio 67:69, a crveno-beli su u narednom napadu morali da naprave prekršaj. Na samom kraju, Mitru Long je pogodio 2 slobodna bacanja, a Nedović je promašio dve trojke, mada je sve već bilo rešeno.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter