0
Evroliga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Aleksandar Nikolic Hall on December 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(POLUVREME) ZVEZDA U LOŠEM RITMU: Olimpija koristi otvorene šuteve i „sipa“ trojke! (FOTO)

Objavljeno: 15.12.22 u 19:48

Moraće agresivnije u nastavku.

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su ekipu Olimpije iz Milana u 14. kolu Evrolige, a nakon prvih 20 minuta igre rezultat je 29:43. Najefikasniji u redovima srpskog šampiona je je Petrušev sa 9 poena i 5 skokova, dok je Vildoza ubacio 8 poena uz 5 asistencija. Na drugoj strani, Olimpiju predvode Hol i Beron sa po 11 koševa.

Crveno-beli su ovaj meč počeli znatno bolje nego neke prethodne, a uprkos rezultatu 0:5, Vildoza je ubacio dve trojke, Dobrić jednu, a potom je argentiski bek upisao i asistenciju za 11:9.

Nije se Zvezda tu zaustavila, pa je novu trojku pogodio Branko Lazić i Zvezda je povela sa 14:12. Potom je usledila serija gostiju, a pogodili su Beron i Hol za 14:18. Nakon TV tajmauta, Italijani su zaigrali još bolje, pa su Riči i Beron zatvorili četvrtinu trojkama za 16:26.

FOTO: STARSPORT

Ušli su crveno-beli u lošu seriju, Nedović je bio primoran da šutne težak šut, a na drugoj strani Olimpija je koristila svaku šansu. Već nakon 12 minuta igre, ekipa Etorea Mesine vodila je +15 (18:33).

Zvezda je imala priliku da dodatno istopi prednost Milana, ali te šanse nije uspela da iskoristi u najboljoj meri. Nekoliko loših akcija gostiju, crveno-beli su delimično kažnjavali za 24:35 na oko 3 i po minuta do kraja druge deonice.

FOTO: STARSPORT

Stao je malo šut gostima, što je iskoristio Luka VIldoza, dodavanjem preko celog terena, pronašao je Petruševa, koji je pogodio jedno od dva penala za 27:36. U narednom napadu, Dejvis je napravio faul u napadu, ali je istom merom uzvratio Luka Mitrović na drugoj strani.

Neiskorišćene šanse za crveno-bele dolaze na naplatu, kada Dejvis pogađa 2 puta, za 27:41. Četvrtinu sa Zvezdine strane zatvara Petrušev poenima, nakon asistencije Vildoze, ali nekadašnji MVP ABA lige, u narednom napadu pravi faul pri šutu za 3 poena Bilija Berona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter