0
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ PRED EFES: ‘Moramo njihovu kreaciju da svedemo na minimum, koliko ćemo uspeti, videćemo!’

Objavljeno: 15.12.22 u 17:24

U petak 16. decembra, Partizan će u Štark areni dočekati aktuelnog dvostrukog šampiona Evrope, ekipu Anadolu Efesa.

Utakmica počinje od 20:30, a ulazi u dvoranu će biti otvoreni dva sata ranije. U kolu za nama, crno-beli su izgubili u Vilerbanu od Asvela, dok je Efes na svom terenu izgubio od Baskonije. Uoči sutrašnjeg duela, trener Partizana, Željko Obradović je izjavio:

head coach Zeljko Obradovic Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Efes je dvostruki prvak Evrope uzastopno u poslednje dve godine. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima. Individualno, a ono što je još važnije timski. Imaju kreatora koji i te kako utiče na njihovu igru, pre svega Vasa Micić, Bobua i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum. Koliko ćemo uspeti – videćemo, ali je posle dugo vremena danas trening odbrane možda bio i najbolji u poslednjih ne znam koliko. S te strane sam zadovoljan, a činjenica da igramo ponovo pred našom publikom i da dolazi evropski prvak treba da nam da motiv više da probamo da sve neke sitne stvari koje su bile prisutne u poslednjim utakmicama i dovele do toga da gubimo utakmice praktično na isti način, na jedan posed korigujemo.’ – rekao je Žoc i potom dodao:

Head coach Zeljko Obradovic (L) and Dante Exum during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Radilo se i mislim da sam uočio neke bolje stvari, ali nažalost to nije bilo dovoljno u ovim utakmicama. Mora još, još veća želja i borbenost i veća koncentracija ako želimo da se vratimo na to da počnemo da pobeđujemo utakmice. Moramo da verujemo sami sebi, to je najvažnije. Da igramo sa samopouzdanjem“, poručio je Obradović.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter