0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

MOŽE LI SE DESITI NAJVEĆE ČUDO U ISTORIJI MUNDIJALA? Sve je spremno za drugo polufinale!

Objavljeno: 14.12.22 u 16:23

Čini se da je favorit jasan.

Nakon odlične utakmice sinoć, u prvom polufinalnom duelu Mundijala, između Argentine i Hrvatske, gde Gaučosi slavili 3:0, večeras nas očekuje drugo polufinale.

Sastaju se najveće iznenađenje turnira Maroko i tim koji brani titulu osvojenu pre četiri i po godine, Francuska.

MAROKO

U prvom kolu sastali su se sa Hrvatima i odigrali 0:0 i pokazali da mogu biti ozbiljan protivnik. Već u drugom kolu grupne faze pokazali su od čega su napravljeni. Pobeda od 2:0 nad Belgijom i jednom nogom u nokaut fazi.

Ne samo da su prošli u osminu finala, već su grupu otvorili sa prvog mesta i to nakon pobede nad Kanadom u poslednjem kolu grupne faze.

Nokaut faza počela je protiv Španije. Crvena furija je bila veliki favorit, ali je Valid Regraguji tako našpanovao svoje momke da se činilo da su mogli da igraju 3 dana i da ne bi primili gol. Na kraju tako je i bilo. Španci nisu uspeli za 120 minuta igre da postignu pogodak, a potom ni sa bele tačke nisu bili precizni nijednom – Maroko ide dalje.

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

U četvrtfinalu čekao ih je Portugal sa superzvezdama. Gol En-Nesirija u samom finišu prvog poluvremena, taj nebeski skok, koji je potpuno poremetio koncepciju Portugala. Čak i nakon ulaska Kristijana Ronalda nisu izgledali previše opasnije. Maroko je izdržao do kraja i obezbedio sebi istorijski plasman.

Večeras ih čeka Francuska, ukoliko i njih savladaju, legitimno se može reći da bi u finalu sa Argentinom imali podjednake šanse.

FRANCUSKA

Sa druge strane aktuelni svetski prvaci su od početka zauzeli stav i jasno svima pokazali da im neće biti lako oduzeti Boginju. Čak 4:1 u prvom kolu grupne faze protiv Australije (koja je kasnije namučila Argentinu).

Zatim u drugom kolu važna pobeda nad Danskom (2:1) u evropskom derbiju. Jedini kiks doživela je rezervna postava Trikolora kada su poraženi od Tunisa – 1:0.

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

Nokaut fazu su otvorili rutinskom pobedom nad Poljskom – 3:1. Zaista je izgledalo kao da su brzina više u odnosu na Levandovskog i drugove.

Četvrtfinale je donelo veliki okršaj sa Englezima iz kojeg su izašli kao bolji tim zahvaljujući Čuameniju i Žiruu.

Favoriti jesu, ali to treba opravdati na terenu.

FrancuskaMaroko, 20 časova, stadion Al Bajt.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter