0
AdmiralBet ABA Liga

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Zalgiris Kaunas at Aleksandar Nikolic Hall on December 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ARGENTINSKI TANGO ILI NEŠTO VIŠE: Vildoza za 2 meseca postao najbolji stranac u istoriji Zvezde?!

Objavljeno: 14.12.22 u 18:42

U potpunosti predvodi crveno-bele.

Dolazak Duška Ivanovića jeste u potpunosti preporodio ekipu Crvene zvezde, ali u toj priči, pojavio se još jedan heroj. U pitanju je naravno Luka Vildoza, za koga su se mnogi čudili kako je igrač takvog kalibra, završio u crveno-belom dresu.

Žargonski rečeno, Argentinac „pleše tango“ po terenu, a prava njegova snaga leži u jednoj stvari. Vildoza je stvoren za „lude atmosfere“ kakve se mogu videti na nekoliko mesta u Evropi.

Luca Vildoza celebrates during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U intervjuu nakon meča sa Žalgirisom i sam je spomenuo da su Srbi ludi kao i Argentinci, naravno u pozitivnom smislu, a na terenu je očigledno koliko mu to pomaže. Energija sa tribina, daje mu dodatnu motivaciju za magične poteze, za koje protivnici često nemaju rešenja.

Od dolaska u Crvenu zvezdu, Luka je odigrao 10 utakmica i već je zaslužio da se smatra jednim od najboljih stranaca u istoriji kluba. Mnogi će reći da je za to rano, ali deluje da ga ništa ne može zaustaviti u tom pohodu.

U Evroligi, na terenu prosečno provodi 26 minuta, a beleži 14.4 poena, uz 4 asistencije. Pored toga, Vildoza šutira 43% za 3 i 46% za 2, a hvata i 2.6 skokova po utakmici.

Statistika naravno nikad nije bila glavno merilo, već ono što Vildoza pruža na terenu. Deluje da je on taj koji je tu kada treba, da li da poenima ili asistencijom preokrene meč u korist svoje ekipe, što se do sada i pokazalo. Zajedno sa Nemanjom Nedovićem, Vildoza teroriše odbrane širom Evrolige, a ne treba zaboraviti da je itekako prisutan i na drugom kraju parketa – u odbrani.

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Period adaptacije je zasigurno prošao, Vildoza se sada nalazi u pravoj formi i pokazuje upravo ovo o čemu smo pričali – da je jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

53
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter