0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA IDE PO DESETU U NIZU: Može da je brine samo tradicija koja je na strani Žalgirisa! (FOTO)

Objavljeno: 13.12.22 u 11:42

Košarkaši Crvene zvezde će u 13. kolu Evrolige dočekati Žalgiris sa početkom u 19 časova.

Od dolaska Duška Ivanovića, crveno-beli su u neverovatnoj seriji od deset pobeda za redom u svim takmičenjima. Sve je počelo 17. novembra kada je savladan ASVEL na domaćem terenu rezultatom 71:67. Tada je heroj pobede bio Nemanja Nedović, baš kao i na poslednjoj Zvezdinoj evroligaškoj utakmici, odnosno na prvom večitom derbiju u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Crvena zvezda je od 9 u nizu slavila dva puta protiv Partizana, jednom u ABA ligi, jednom u Evroligi. Takođe, pet pobeda je ostvareno na međunarodnoj sceni, tako što su posle ASVELA, a pre večitog rivala, crveno-beli bili bolji od Albe, Makabija i Virtusa.

Zvezdin jedini problem jeste tradicija sa litvanskim klubom, koji je od 6 utakmica, slavio čak 4 puta u Beogradu protiv crveno-belih, ali je poslednji put slavio šampion ABA i srpske lige rezultatom 73:61, a ovaj meč se igrao u beogradskoj Areni. Takođe, međusobni skor je na strani Žalgirisa i iznosi 7:4.

FOTO: STARSPORT

Direktan prenos ovog meča možete pratiti na Sport Klubu sa početkom u 19 časova.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter