2
Evroliga

Dante Exum Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SJAJNI EGZUM PONOVO NEDOVOLJAN ZA TRIJUMF PARTIZANA: Neizvesne završnice kobne po crno-bele!

Objavljeno: 13.12.22 u 22:04

Ponovo su odlični u napadu.

Košarkaši Partizana poraženi su od Asvela u 13. kolu Evrolige rezultatom 91:87, nakon nove neizvesne završnice. Crno-beli ponovo nisu mogli da prelome meč, a nakon nesmotrenog faula Papapetrua nad De Koloom, Džejms Naneli je izgubio loptu u poslednjem napadu srpske ekipe.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nando De Kolo sa 32 poena, uz šut iz igre 11/15, od čega trojke 6/8, dok ga je pratio Metjuz sa 14 koševa. Na drugoj strani, nova izvanredna partija Dantea Egzuma, nije bila dovoljna za trijumf crno-belih.

Australijanac je uz 26 poena upisao i 6 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 skoka. Pored njega, Lesor je uz 15 poena uhvatio 8 skokova, dok su dvocifreni još bili Naneli sa 11 i Ledej sa 10 poena.

PRVO POLUVREME:

Sve je počelo trojkom iskusnog Nanda De Koloa, dok je na drugoj strani, poenima uzvratio Dante Egzum. Crno-beli su imali problem da sačuvaju Mustafu Fola, pravog diva u redovima francuskog kluba.

Ipak, Partizan je uspeo da iznudi upravo dva brza prekršaja Fola, pa je on morao da napusti igru. To je iskoristio Matijas Lesor, nakon čega je usledio faul u napadu Asvela na drugoj strani. Crno-beli su to iskoristili, pa je Papapetru pogodio uz faul.

Nastavila se izjednačena borba i u nastavku prve deonice, a primetno je raspoložen Danilo Anđušić, koji pogađa šut sa poludistance. Nakon pogotka Pantera uz slobodno bacanje, Brodzijanski je faulirao Tajusa, koji je promašio oba penala. To je iskoristio Egzum i pogodio trojku za 25:25 nakon prvih 10 minuta.

Asvel je bolje počeo drugu deonicu, pa je nakon nekoliko poena sa obe strane, vezao dve dobre odbrane. To je rezultatovalo kasnije dvojkom Džeksona-Kartvrajta, a kasnije i trojkom Diota, za +5 (34:29) i tajmaut Željka Obradovića.

Prvi put na parketu videli smo i Jama Madara, koji je na trojku Obasohana odgovorio istom merom. Asvel je u međuvremenu dobio i tehničku grešku, koju Naneli nije realizovao. Ipak, nakon dobre odbrane crno-belih, Lesor postiže svoj deseti poen za 39:37 i tajmaut Parkera.

Partizan trojkom Pantera dolazi i do vođstva, ali je ono kratko trajalo jer je De Kolo uzvratio za 41:40. Panter nastavlja svoju seriju, pa beleži i 2 slobodna bacanja. Nakon dva promašena bacanja Matijasa Lesora, francuski centar se ispravlja i u narednom pokušaju ih pogađa. Slobodnim bacanjima Egzuma, Partizan odlazi na +1 posle prvih 20 minuta igre, a to nije mogao da spreči Asvel, pogotkom Džeksona, pri kojem je ipak isteklo vreme.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

DRUGO POLUVREME:

Na samom startu treće deonice, videli smo nekoliko promašaja na obe strane. Noa je vratio prednost Asvelu, ali je istom merom uzvratio Ledej, nakon dobrog dodavnja Egzuma.

U narednih nekoliko napada, videli smo izjednačenu borbu, gde je nakon nešto više od 3 minuta bilo 54:54. Ipak, usledio je bolji period igre Asvela, koji je došao do +5. Tom je doprineo Metjuz trojkom, a potom i Nando De Kolo.

Nakon tajmauta crno-belih, videli smo nešto bolju igru. Egzum je vezao 4 poena, dok je na drugoj strani uzvratio Fol. Ipak, poeni Alena Smailagića, spustili su prednost Asvela . U samoj završnici treće četvrtine, domaći su bili nadmoćniji. Metjuz i Lajti, dovode Asvel na 73:66, što je pisalo na semaforu nakon 30 minuta igre.

Partizan se u uvodna 3 minuta četvrtog perioda potpuno vratio u igru. Koševima Nanelija i Egzuma, bilo je 2 razlike za Asvel. Nakon što je Metjuz postigao jedno slobodno bacanje, Ledej je pogodio dvojku za 74:73.

Crno-bele je potom skupo koštao Nando De Kolo, koga su zaboravili na šutu za 3. Francuz je lako pogodio, ali je pogotkom uz faul, uzvratio Džejms Naneli za 77:76.

Veliku borbu gledamo u Lionu, a novu trojku pogodio je De Kolo. Na drugoj strani, oba slobodna bacanja, pogodio je Matijas Lesor, pa smo videli novo izjednačenje.

Izgubljenu loptu Egzuma, iskoristio je Obasohan, koji je zakucao, ali je posle toga dobio tehničku zbog prigovora. Bacanje je iskoristio Naneli, a u narednoj akciji, pogodio je i za 2, za prednost crno-belih od 82:83.

U naredna dva minuta, videli smo mnogo uzbuđenja, ali malo poena, a crno-beli nisu iskoristili šansu da ponovo povedu, nakon što je Papapetru promašio trojku na 84:84. Kazna je ubrzo stigla na drugoj strani, kada je Metjuz pogodio za 86:84.

Egzum je pogodio oba slobodna bacanja za 86:86, a na drugoj strani polovičan je bio De Kolo za 87:86 u korist Asvela. Potom je isto merom uzvratio Naneli za izjednačenje i onda sledi velika greška Joanisa Papapetrua.

Grčki košarkaš, napravio je faul nad De Koloom, u napadu koji je trebao da bude psolednji na meču. Iskusni Francuz, pogodio je oba penala, a na drugoj strani, crno-belima je ostalo oko 9 sekundi. Ipak, nakon izgubljene lopte Nanelija, bilo je jasno da Partizan gubi novu neizvesnu završnicu.

0
2

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter