0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@equipedefrance

DO SADA JE VEĆ JASNA LEKCIJA: Dešan oprezan pred okršaj sa Marokom, ne potcenjuje odbranu!

Objavljeno: 13.12.22 u 18:05

Očigledno je da Maroko nije na sreću došao do polufinala, Francuzi svesni toga

Fudbalska reprezentacija Maroka već je ispisala istoriju postavši prva Afrička država, istovremeno i država Arapskog sveta, koja je dogurala do polufinala Svetskog prvenstva.

Malo ko je očekivao da će Marokanci u svom pohodu poraziti Španiju i Belgiju, te se dramatičnom pobedom protiv Portugalije učlaniti u 4 najbolja tima u Kataru, garantujući sebi okršaj sa vladajućim šampionima – Francuskom.

Taj tim ima sposobnost da se odlično brani. Međutim, ne smemo ekipu svesti na defanzivu, ne bi ni bila u polufinalu da nema drugih kvaliteta. Svim protivnicima su naneli udarce– rekao je selektor Francuske Didije Dešan i dodao da Marokanci imaju „racionalnu organizaciju„.

Što se tiče njegovog tima, konstatovao je da je timska dinamika na nivou.

Zadovoljstvo je i radost biti svakodnevno sa timom. Nema tajne za uspeh, potrebna je kombinacija mnogo stvari. Prvo, to je kvalitet igrača, ali to nije dovoljno, potrebni su drugi sastojci – snaga kolektiva i stanje duha-, rekao je Dešan.

VESTI SA MUNDIJALA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter