0
Košarka

Nikola Jokic (L) and Giannis Antetokounmpo Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NEVIĐENA SITUACIJA PRED SP U KOŠARCI: Domaćini birali koje će selekcije igrati kod njih!

Objavljeno: 12.12.22 u 15:07

Neverovatna odluka organizatora.

FIBA je napravila nešto što do sada nije viđeno, pred Svetsko prvenstvo u košarci koje se održava 2023. godine. Krovna košarkaška organizacija, odlučila je da dopusti zemljama domaćinima da izaberu po jednu selekciju koja će igrati u njihovim grupama.

Iako kvalifikacije za Mundobasket još nisu završene, poznato je gde će svoje mečeve grupne faze igrati Slovenija, SAD i Kanada. Japanci su izabrali Sloveniju, Indonežani Kanadu, a Filipinci, kao što je bilo i očekivano SAD.

Zanimljivo je to da se SAD još uvek nisu ni kvalifikovale na ovo Svetsko prvenstvo. Ovu odluku, FIBA je opravdala time što neće uticati na integritet žreba, a kao razlozi, navodi se i komercijalnost.

Što se tiče Srbije, naša selekcija će igrati još mečeve kvalifikacija protiv Velike Britanije i Grčke. Pobeda nad Britancima u Beogradu, našim momcima će doneti osiguran nastup na SP.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter