0
Evroliga

Tyler Cavanaugh Evroliga, Euroleague, Crvena Zvezda - Zalgiris 13.10.2021. Beograd, Srbija 13.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

LITVANCI U HAOSU PRED ZVEZDU: Trener Žalgirisa svestan da njegov tim čeka đavolski težak posao u Beogradu!

Objavljeno: 12.12.22 u 16:55

Ovo je odlična šansa koju će Zvezda morati da iskoristi

U odličnom ritmu pobeda se nalazi Crvena zvezde, čak pet u nizu kada je reč o Evroligi i devet ukupno, a sledeća prepreka je Žalgiris.

Litvanski predstavnik dolazi poprilično oslabljen u Beograd i ovoga puta nema nikakve dileme da će crveno-beli biti favoriti u duelu sa litvanskim prvakom.

VESTI O ZVEZDI:

Svestan da ih čeka težak posao je i trener Žalgirisa, Kazis Maksvitis.

Prvo, nadam se da ćemo moći da krenemo, jer koliko znam ovog jutra nekoliko aviona nije moglo da poleti iz Kaunasa zbog vremenskih uslova. Takođe se nadam da neće biti novih promena u sastavu i da će Tomas Dimša i Karolis Lukošijunas biti sa nama. Mantas Kalnijetis i Ignas Brazdeikis ostaju u Kaunasu, planiramo da povedemo i Lijutaurasa Lelevičijusa, ali njegovo zdravstveno stanje je još nejasno. Pokušaćemo da registrujemo Kublickasa za prvo gostovanje u Evroligi – rekao je Maksvitis.

Komenatirsao je litvanski stručnjak i Zvezdu.

– Vezali su pet pobeda, promenili trenera i dobili na samopouzdanju i čvrstini. Možda im se malo i sreća osmehnula. Imaju odlične igrače, igraju fizički. Teško je igrati u Beogradu, pred tolikim navijačima. Očekuje nas težak meč, u koji ulazimo ranjeni.

Pored Ivanovića na klupi, za njega je bitan momenat buđenja Zvezde bio dolazak Luke Vildoze u klub.

– Koliko sam čuo trener je uspostavio red i zadobio poverenje. Nije vam mnogo potrebno u Evroligi – jedan dobar meč, samopouzdanje raste i tim napreduje. Mislim da do napretka u njihovoj igri nije došlo samo zahvaljujući treneru, već i Luki Vildozi. Pokrenuo je Zvedu. Doneo slobodu i improvizaciju inače veoma čvrstoj srpskoj igri. Mnogo toga se u napadu vrti oko Vildoze i Bena Bentila. Naravno, tu su i drugi igrači poput Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i brojnih drugih lokalnih talenata.

Sa druge strane vidi određene šanse svog tima protiv ovako motivisane i raspoložene Zvezde.

Moraćemo fizički da im ispariramo. S druge strane, takvi rivali nam leže. Volimo organizovane timove koji igraju prema određenom sistemu, jer u tom slučaju možemo da stvorimo kontra-sistem. Ne bojimo se fizičkog aspekta igre, češće imamo problema sa dobrim trojkašima. Naravno, pitanje je koliko ćemo snage imati. Tu je bez dileme i pritisak domaće publike.

Loš ulazak u utakmice je nešto što karakteriše litvansku ekipu.

– Razgovaramo, pokušavamo da promenimo rotaciju. Možda ćemo stići do zagravanja, ne znam… Neke stvari se ponavljaju i to nije prijatno. Na početku damo protivniku 10 poena fore i onda počnemo da igramo. Pokušavamo to da izbegnemo i potrudićemo se da nam se ne ponovi – zaključio je Kazis Maksvitis.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter