0
Košarka

FOTO: Atlanta Hawks @ATLHawks/ Twitter

BOGDANOVIĆ BLISTAO U TRIJUMFU ATLANTE: Hoksi posle produžetka bolji od Čikaga! (VIDEO)

Objavljeno: 12.12.22 u 08:17

Fenomenalna partija srpskog reprezentativca!

U noći između nedelje i ponedeljka snage su u okviru regularnog dela sezone u NBA ligi odmerile ekipe Atlante i Čikaga. Hoksi su pred nešto više od 17 hiljada navijača ugostili Bulse u ‘Stejt Farm Areni’. Domaćin je nakon produžetka i lavovske borbe na terenu došao do trijumfa sa minimalnih 123:122.

Ponovo je u redovima Hoksa ‘eksplodirao’ reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović, koji je kao najefikasniji igrač predvodio tim do trijumfa. Bogdanović pruža brilijatne partije posle oporavka od teške povrede i bez ikakve sumnje najveće je ‘pojačanje’ Atlante za ovu sezonu. Srbin je postigao 28 poena, uz učinak od sedam skokova i pet uspešnih dodavanja.

Bulsi su bolje otvorili meč i stekli skromnih +5 na kraju prvog kvartala igre. ‘Upalila’ se Atlatna u drugoj deonici, u kojoj je uspela da ubaci čak 36 poena i u potpunosti preokrene situaciju u svoju korist. Domaćin je na najdužu pauzu otišao sa osam poena prednosti, ali bilo je kristalo jasno da ih u drugom poluvremenu očekuje izuzetno težak zadatak.

Uspeli su gosti da opravdaju očekivanja i uvedu duel u neizvesnu završnicu. Napravili su +8 u drugom poluvremenu, baš koliko je bilo potrebno da meč uvedu u produžetke. Ipak Hoksi su imali više snage i koncentracije, pa su u dodatnom vremenu za nadigravanje slavili sa 13:12 i upisali novi trijumf.

Atlanta sada zauzima 7. poziciju na Istoku, sa skorom od 14 pobeda i 13 poraza, dok se Čikago nalazi na 11. mestu sa učinkom 11:15.

Rezultati: 

Detroit Pistons – Los Anđeles Lejkers 117:124

Njujork Niks – Sakramento Kings 112:99

Orlando Medžik – Toronto Raptors 111:99

Filadelfija 76-ers – Šarlot Hornets 131:113

Hjuston Rokets – Milvoki Baks 97:92

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter