0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: Split/Ivica Cavka

PORAZ MEGE U BITNOJ UTAKMICI PROTIV SPLITA: Hrvati se izdigli sa dna tabele i upisali treći trijumf!

Objavljeno: 11.12.22 u 23:31

Malo im je falilo za preokret.

Košarkaši Mega MIS-a su u 10. kolu ABA lige gostovali Splitu, ali nisu uspeli da upišu pobedu. Posle velike borbe i dramatične završnice, pretrpeli su poraz 79:75 (25:19, 26:20, 15:14, 13:22).

Izabranici Marka Baraća su bili u dvocifrenom zaostatku posle prvog poluvremena, a Split je sačuvao višak do poslednjeg perioda. Ipak, igrači Mege su pokazali karakter, vratili se u meč i izborili neizvestan finiš. Prišli su na poen zaostatka, imali minus tri u odlučujućem minutu, ali nisu uspeli da preokrenu, te su pretrpeli sedmi poraz (3-7), dok je Split ostvario treću pobedu i sada ima isti učinak.

Foto: Split/Ivica Cavka

Jednu od najboljih partija u dresu Mege pružio je Ahmad Rori sa 18 poena, dok je Nikola Đurišić bio drugi strelac ekipe sa 14. Danko Branković je na kraju bio najkorisniji u Baraćevoj ekipi sa dabl-dablom od po 10 poena i skokova (indeks korisnosti 23).

Split je do trijumfa vodio Šenon Šorter sa 20 poena, pola koša manje dodao je Luis Saliven, dok je do 16 brojao iskusni hrvatski reprezentativac Dominik Mavra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter