1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

PARTIZAN PORAŽEN U LJUBLJANI: Crno-beli pali u neizvsnoj završnici, Egzum promašio trojku za produžetak!

Objavljeno: 11.12.22 u 20:59

Nisu uspeli da prelome meč u svoju korist.

Košarkaši Partizana poraženi su u 10. kolu AdmiralBet ABA lige od Cedevita Olimpije u Ljubljani sa 77:74. Gledali smo neizvesnu utakmicu, tokom koje su domaći većim delom imali vođstvo. Crno-beli su uspeli da povedu, ali su u završnici mirniji bili Ljubljančani, pa su samim tim zabeležili zasluženu pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jogi Ferel sa 18 poena i 8 asistencija. Dvocifreni su još bili Dragić sa 13, Adams sa 12, Alibegović sa 11 i Omić sa 10 poena. Na drugoj strani, sjajan je bio Dante Egzum, koji je ubacio 24 poena i upisao 6 asistencija uz šut iz igre 7/11. Pratio ga je Papapetru sa 17 koševa.

PRVO POLUVREME:

Obradović je odlučio da krene sa Smailagićem, ali ga je zamenio već posle 34 sekunde od početak utakmice. Razlog je bila nedisciplina u defanzivnom pozicioniranju, a ne povreda kako su mnogi pomislili.

Dobro je počeo Partizan pošto je brzo stigao do 5:0, a glavni krivac i jedini strelac u tom momentu bio je Dante Egzum. Veoma brzo prvu trojku na meču za obe ekipe postiže Zoran Dragić, koja je samo pokrenula Cedevitu, da bi u narednom napadu Ferel takođe trojkom okrenuo vođstvo na stranu domaćina.

U nastavku prve deonice smo gledali priličnu egal utakmicu, sve dok se domaći još nisu razigrali kada je na scenu stupio Edo Murić, pa je Olimpija uspela da se odvoji na 17:10. Uprkos poenima Papapetrua i dalje se vidi jedno mučenje crno-belih, da bi se prva četvrtina završila sa 23:19 za domaćina.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Odlično otvaranje druge četvrtine za slovenački tim, pošto trojku za najveću prednos Cedevita Olimpije pogađa Marko Jeremić 26:19. Ipak, veoma brzo stiže odgovor Partizana i preko Nanelija razlika je sada spuštena na svega dva poena zaostatka, a potom i do egal rezultata 26:26.

Završnica prvog poluvremena donela nam prvo odličnu seriju poena Ljubljančana koji su se opet odvojili na +6, da bi potom Egzum i Papapetru trojkama poravnali rezultat na 35:35. Do kraja je Partizan uspeo da okrene rezultat i ima blagu prednost, ali je trojkom Jogija Ferela na kraju poravnat rezultat na 43:43.

VESTI O PARTIZANU:

DRUGO POLUVREME:

I u drugom poluvremenu nastavila se drama iz prvog. Egzum je fantastičnom igrom držao Partizan, dok je na drugoj strani uzvratio Alibegović za 48:46.

Domaći su bili u vođstvu, a da ne odu u veći rezultatski zaostatak pobrinuo se Zek Ledej, koji svoje prve poene na meču postiže u 28. minutu meča. Zbog problema sa faulovima, nije mogao mnogo da igra u prvom poluvremenu, ali će iskusni Amerikanac to sada pokušati da nadoknadi.

U završnici treće deonice, videli smo dva vezana pogotka domaćih. Rebec i Adams, doneli su prednost Cedevita Olimpiji od 63:57. Na drugoj strani je uzvratio Lesor za kraj treće četvrtine.

Poslednja četvrtina, donela je kao što se i očekivalo, mnogo neizvesnosti. Ledej je pogodio za 3 poena, za prvo vođstvo crno-belih, od 65:64. Ipak, na drugoj strani, ubrzo je uzvratio Adams. Potom smo videli i Anđušićevu trojku tokom koje je napravio faul u napadu, ali je koš priznat jer je Srbin loptu izbacio ranije.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Posle toga, videli smo i Dragićev pogodak uz faul, a nakon nove trojke Papapetrua, crno-beli su poveli sa 70:68. Panter je svoje prve poene, postigao u 37. minutu, Partizan je otišao na +4, ali je brzo uzvratio Ferel trojkom.

Poenima Omića sa linije penala, domaći odlaze na 73:72, a onda pogađa i Jogi Ferel za 75:72 i tajmaut Željka Obradovića. Dante Egzum je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja, dok Cedevita Olimpija nije iskoristila bitan napad. Nakon novog tajmauta Željka Obradovića Lesor je iznudio dva slobodna bacanja, ali je promašio jedno, pa je rezultat bio 75:74.

U poslednjem napadu Cedevita Olimpije, iskorišćena su oba penala za +3, dok je Partizan pokušao da pretrči ceo teren i postignu trojku za produžetak. Ipak, Anđušić je pronašao Egzuma, koji je možda bio i najbolji pojedinac na meču, ali nije uspeo da pogodi.

2
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter