0
ATP

Tennis Tenis Mats Wilander-Otvoreni Trening Beograd, 05.14.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ČAK I VILANDER SMATRA NOVAKA FAVORITOM U AUSTRALIJI: „Taj turnir je njegova druga kuća!“

Objavljeno: 11.12.22 u 11:41

Nije uvek bio na Novakovoj strani.

Teniska sezona samo što je završena, već se priča o novoj.

Naravno, tema broj jedan jeste Australijan Open koji će se održati od 16. do 29. januara.

U Australiju se vraća Novak Đoković, koji je prošle godine dobio zabranu ulaska u državu, koja je sada ukinuta. Naravno, kada Novak igra Australijan Open niko nije veći favorit od njega s obzirom da je ovaj turnir osvojio devet puta.

Tako to vidi i Mats Vilander.

Vidim Novaka kao jasnog favorita, ispred Medvedeva, koji daje sve od sebe na tvrdim podlogama, i Nadala koji brani trofej. Jedino što Novaka može da omete je da ima tu prejaku želju, da se dokaže svima zbog svega što mu se u januaru dešavalo u Australiji. Taj turnir je njegova druga kuća. – rekao je on.

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kao prvi teniser sveta u novu sezonu će ući Karlos Alkaraz, ali Vilander smatra da bi mogao da ima problema da potvrdi taj status na početku sezone mladi Španac.

Zamislite pod kojim je pritiskom taj dečko od 19 godina, on je uspeo da dođe do prvog mesta ispred ljudi koji su osvajali više od 20 grend slemova. On je fenomen koji može da ima problem da se potvrdi, naročito na početku sezone. – zaključio je Vilander.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter