0
Katar 2022

FOTO: Twitter/FIFAWorldCup

(POLUVREME) FRANCUSKA BLIŽA POLUFINALU MUNDIJALA: Čuamenijeva golčina i maestralni Ljoris! (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.22 u 20:50

Bliži su plasmanu u polufinale.

Svetsko prvenstvo u fudbalu, polako ulazi u samu završnicu, a poslednji meč četvrtfinala, od 20 časova, igraju selekcije Francuske i Engleske. Nakon prvih 45 minuta, videli smo jedan pogodak i to za Francusku, koji je u 17. minutu postigao Čuameni.

Nakon početnog opipavanja snaga, prvu ozbiljniju priliku imala je Francuska u 11. minutu. Nakon prodora Dembelea po desnoj strani i centaršuta, Žiru je zahvatio loptu glavom, ali je Pikford bio siguran.

Francuska je nastavila sa napadima, pa je stigla i do vođstva u 17. minutu, Fantastičan pogodak sa oko 25 metara od gola Pikforda, postigao je Čuameni.

Nakon nekoliko dodavanja, lopta je došla do Čuamenija, koji je sjajno šutirao i pogodio sam ugao gola Engleske za 1:0.

Bio je to znak za Englesku da se brzo sabere i probudi, pa je 3 minuta kasnije, imala određenu šansu. Šo je dobio poverenje da izvede slobodan udarac, a njegov šut završio je u rukama Ljorisa.

Već nakon 2 minuta, Engleska dolazi do najveće šanse u dosadašnjem delu meča. Kejnov pokušaj, odbranio je Ljoris, a novo ubacivanje u sam peterac nije iskoristio niko od engleskih fudbalera.

U međuvremenu, Englezi su tražili i jedanaesterac, što je provereno od strane VAR tehnologije, pa je zaključeno da nema elemenata za tu kaznu.

U 29. minutu, Ljoris je ponovo pokazao da sasvim legitimno konkuriše za jednog od najboljih čuvara mreže na prvenstvu. Kejn je sa oko 20 metara šutirao u gornji levi ugao, ali je francuski golman to odlično pročitao.

Nakon pogotka Čuamenija, potpuno je očigledno, da se Francuska koliko toliko povukla. Njihova želja sada je smirivanje igre, ali na drugoj strani, Englezi „žure“ da stignu do izjednačenja.

Prvi žuti karton videli smo u završnici prvog poluvremena i dobio ga je Grizman nakon oštrog starta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter