0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

NAJVEĆE IZNENAĐENJE U ISTORIJI MUNDIJALA: Dame i gospodo – Maroko je u polufinalu Svetskog prvenstva! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.22 u 17:57

Snovi su postali java za afričku selekciju!

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je najveću moguću senzaciju na Svetskom prvenstvu. Afrička reprezentacija je nadigrala jednu milijardu i 200 miliona vrednu selekciju Portugala, rezultatom 1:0, te se tako plasirala u polufinale Mundijala. Gol odluke postigao je napadač španske Sevilje, Jusuf En Nesiri. Nebeskim skokom u 42. minutu izazvao je erupciju oduševljenja na stadionu ‘Al Tumama’.

Maroko će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Francuska – Engleska, koji je na programu od 20 časova.

Portugal je imao fantastičnu priliku za vođstvo već u 5. minutu. Bernardo Silva je perfektno uočio Žoao Feliksa i poslao je sjajan centaršut iz slobodnog udarca. Napadač Atletiko Madrida se bacio i u padu šutnuo glavom, ali Bono je još jednom dokazao kakav je golman.

Uzvratio je Maroko posle udarca iz ugla. Hakim Ziješ je izveo korner, a najviši u skoku bio je Jusuf En Nesiri. Ofanzivac Sevilje je pokušao glavom, ali lopta je završila visoko iznad gola.

Polukontra Maroka krajem 18. minuta susreta završena je nepreciznim udarcem Ziješa pored stative.

Posed lopte je definitvno bio na strani ekipe koja nastupa pod dirigentskom palicom Fernanda Santosa, ali Marokanci su neretko demonstrirali koliko opasni mogu biti, kako u tranziciji, tako i u momentima kada napadaju postavljenu odbranu rivala.

Feliks je pucao spoljnom iz prve u 30. minutu, lopta je pogodila jednog igrača Maroka i završila je u korneru.

Milina je bilo posmatrati akciju Maroka koja je trajala gotovo čitav minut. Amalah je istu završio prilično lošim udarcem, jer mu je lopta prešla preko noge.

Već u 35. minutu Bufal je oprobao sreću udarcem sa oko 20 metara udaljenosti, ali lopta je završila pravo u naručju golmana Portugala.

Poveo je fantastični Maroko pogotkom En Nesirija u 42. minutu meča. Jaha Atiat-Alah je poslao sjajan centaršut, Kosta je izleteo u prazno, a napadač Sevilje je zatresao mrežu Portugala.

Bruno Fernadeš je poslao pravu bombu, ali prečka je spasila Maroko u 45. minutu. Maroko je do odlaska na pauzu propustio sjajnu priliku za dupliranje vođstva, ali do poluvremena nije bilo promene rezultata.

Javad El Jamik je promašio zicer na startu drugog poluvremena. Loptu je na prazan gol poslao pored stative.

Ulaskom Kristijana Ronalda Portugal je postao dosta opasniji. Kolosalnu priliku propustio je Gonzalo Ramos, kada je glavom poslao loptu pored desne stative.

Prečku je za malo prebacio i Bruno Fernandeš, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora u 64. minutu.

Evropska selekcija je u potpunosti preuzela inciijativu. Napadali su Portugalci bez predaha, ali junački se borila ekipa Maroka.

Žoao Feliks je šutirao levom nogom iz velike udaljenosti, lopta je išla pod rašlje direktno, ali Bono je ponovo bio na visini zadtka.

Za samo 46 sekundi Valid Čedira je zaradio dva žuta kartona i ostavio svoju selekciju sa igračem manje u polju.

Kraj! Maroko je u polufinalu!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter