0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

MUNDIJAL NAM SPREMA NOVI SPEKTAKL: Mogu li Marokanci da pošalju Kristijana kući i ko će slaviti u velikom evropskom derbiju?

Objavljeno: 10.12.22 u 09:45

Utakmice koje vredi pratiti.

Četvrtfinale Mundijala u Kataru za sad nije razočaralo. Nakon boljeg izvođenja penala juče su prošli Hrvatska i Argentina, a kofere za put kućama pakuju Brazilci i Holanđani.

Ipak, nema mesta za predah, danas su dva nova sudara nakon kojih će se kompletirati parovi polufinala.

Maroko – Portugal

Od 16 časova na Al Tumama stadionu snage će da odmere Maroko i Portugal.

Jedini preostali predstavnik Afrike, Maroko, do sada je oduševio gledaoce širom sveta. Špancima su za 120 minuta dozvolili možda jednu priliku i pokazali kako je taktička disciplina zapravo najbitnija na ovakvim takmičenjima. Jedna su od retkih ekipa koja još uvek nije poražena na ovom prvenstvu i predvođeni Ziješom i Hakimijem igraju ozbiljan fudbal.

Sa druge strane, Portugalci su „očepili“ protiv Švajcaraca u osmini finala – 6:1. Fenomenalan potez Santoša – bacanje u vatru mladog Ramoša, koji je vratio het trikom i ostavljanje Kristijana Ronalda na klupi. Jedino što može uzdrmati ovaj Portugal jeste ponašanje Ronalda koje je veoma diskutabilno, previše je tu stvari koje se spominju, zaista.

Engleska – Francuska

Stadion Al Bajt od 20 časova.

Potpuni klasik četvrtfinala, jednostavno najveća koncentracija kvaliteta na jednom meču do sada. Oba tima došla su sa najvišim ambicija u Katar, a večeras jedni idu kući.

Englezi su brutalno počeli savladavši Iran sa 6:2. Imali onaj jedan remi sa SAD-om, ali Vels, a pogotovo Senegal u osmini finala su ispratili sa tri komada u mreži. Deluje da igraju jednostavno, bez komplikovanja i to daje rezultat, gospodski što bi se reklo.

Na drugoj strani nalazi se aktuelni šampion sveta – Francuska. Nije lako izbaciti ovakve Trikolore sa bilo kog takmičenja, a posebno Mundijala. Predvođeni Kilijanom Mbapeom, odlično su odigrali protiv Poljaka, posebno u drugom poluvremenu. Videćemo kako će Englezi braniti superbrzog Francuza, koji je sa pet postignutih pogodaka najefikasniji igrač turnira.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter