0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

OVAJ MOMAK JE BLAGO HRVATSKE: Livaković ‘skida’ nemoguće, odbranio pet penala na Mundijalu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.22 u 19:30

Fantastične partije golmana prvog polufinaliste u Kataru!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je selekciju Brazila i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva. Izabranici Zlatka Dalića su napravili ogromno iznenađenje i eliminisali su jednog od glavnih favorita za osvajanje ‘boginje’ nakon izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta igre nije bilo pogodaka, a prava uzbuđenja usledila su tek u produžecima. Brazil je poveo golom Nejmara u finišu prvog produžetka, da bi Bruno Petković poravnao na 1:1 u 117. minutu susreta.

Heroj Hrvatske je još jednom postao čuvar mreže, Dominik Livaković. Ponovo je golman Dinamo Zagreba ‘skidao’ sve što je mogao, neverovatno brzim refleksima koje poseduje. Dominik se posebno na ovom Mundijalu istakao prilikom penala.

Na meču protiv Japana u osmini finala zaustavio je čak tri udarca sa bele tačke. Danas nije imalo potrebe za tolikim brojem intervencija, ali odbranio je jedan, dok ga je kod drugog odmenila stativa.

Podatak da je ostao nesavladan prilikom pet od osam penala protivničkih igrača najbolje svedoči o kvalitetu ovog momka.

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter