7
Katar 2022

Foto: Twitter/@FSSrbije

BIVŠI SELEKTOR BRUTALNO ISKREN: „Srbija nema kvalitet za sam vrh svetskog fudbala“

Objavljeno: 09.12.22 u 20:12

Poznati srpski trener je jasno stavio do znanja šta misli o svemu

Uprkos visokim ciljevima čitave nacije fudbalska reprezentacija Srbije je eliminisana u grupnoj fazi Mundijala izgubivši od Švajcarske 3:2.

Nekadašnji selektor „orlova“ Radovan Ćurčić istakao je da su očekivanja svih vezana za Svetsko prvenstvo u Kataru bila preterana i potpuno nerealna.

VESTI SA MUNDIJALA:

Kada dođe neuspeh uvek neke stvari isplivaju, a pitanje je i šta je neuspeh. Danas je lakše da igrate za reprezentaciju. Ranije su igrači igrali u težim uslovima, bar ono što ja pamtim dok sam bio selektor. I kod Antića i kod Pižona, a posle i kao zamenik. Danas je ambijent oko reprezentacije mnogo bolji.

Ćurčić se nedavno vratio u Javor, a upravo sa te pozicije pokušao je da analizira nacionalni tim Srbije i njegove mogućnosti.

Imamo puno mladih igrača i očekujem da će Srbija rasti. Evidentno je da nemamo bekove koji bi igrali u nekoj drugoj formaciji, a situacija je takva da imamo ozbiljan potencijal na drugim pozicijama. Nemamo kvalitet za sam vrh svetskog fudbala, ali ubeđen sam da se može i da sve ide u dobrom smeru. Mislim da ćemo se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo. Onda sleduje nešto gde ćemo negativna iskustva sa ovog turnira uspeti da pretočimo u nešto pozitivno.

Po njegovom mišljenju Stojkovića bi trebalo ostaviti kao selektora.

– Ono što stvara autoritet je znanje, ali i rezultat. Imamo selektora koji ima autoritet i najveće fudbalsko ime na našim prostorima i to je odlična stvar za reprezentaciju. Prevelika su očekivanja bila od ekipe. To nije bila realna slika. Nisam previše razočaran. Da smo mogli da prođemo u drugi krug – možda smo i mogli. Trebalo je više sreće sa zdravstvenim stanjem igrača.

Ćurčić je pored reprezentacije Srbije pratio i ostale utakmice, pa je izdvojio poneko iznenađenje.

– Od pozitivnih izdvojio bih azijske reprezentacije, ali ni tu nisam mnogo iznenađen, jer sam radio u Aziji i znam koliko su posvećeni i koliko ulažu u fudbal. To već postaju reprezentacije za respekt. Od Japana i Saudijske Arabije se očekuje da mogu da pobeđuju. To se i dogodilo. Od negativnih iznenađenja imamo Poljsku, koja očigledno nije uspela da napravi smenu generacija. Ne znam u kom će smeru ići. Ništa nisam očekivao od Katara. Eventualno da će biti konkurentniji, jer ipak su se za Mundijal spremali šest godina. Mislio sam i da Belgija može do same završnice.

A kada je u pitanju prognoza same završnice turnira?

– Nemam posebnog favorita. Ono što trenutno vidim je da će biti odlična polufinala. Vidim Brazil i Francusku u finalu, ali to ništa ne mora da znači. Ovo je turnirsko takmičenje, svaka tri dana su utakmice. Bitno je ko se kako oporavio i pripremio, puno je faktora. Po ovome pruženom, vidim te dve selekcije u finalu, a može da se desi da ne budu ni jedna ni druga. Kada bih podvukao na osnovu dosad viđenog, Brazil je favorit – zaključio je Ćurčić.

2
4

7 Komentara

  1. Ko bi rekao da Ćurčić zna da analizira. Mada ne treba biti fudbalski trener pa zaključiti da Srbija nema bekove. Ristić bi trebao da igra levo ,iza Kostića,a desno …bukvalno niko. Niko kvaliteta ni za domaću ligu. Dok ofanzivnih veznih imamo za izvoz. Za taj disbalans nema ko da bude kriv osim FSS-a; čiji je Ćurčić aktivni deo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Drz se ti Cure autobusa Pegaz i porodicnog biznisa, nisi ti za fudbal pokazao si se, da te ne progura onomad otac mogao.bi petlice Javora da treniras eventualno.

    2
    0
    Odgovori
  3. Male stvari mogu promeniti puno toga kada pominjemo kvalitet ekipa na ovakvim turnirima. Iskreno receno Brazil je bolja i kvalitetnija ekipa od Hrvatske ali …. isto tako, Spanija je bolja i kvalitetnija ekipa od Maroka ali …. Srbija je bolja i kvalitetnija ekipa od Kameruna ali taj kvalitet nije uvek garancija za krajnji ishod meca.

    5
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter