0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ POSLAO JASNU PORUKU: Uvek ću stati uz svoje igrače – atmosfera je bila fantastična, ovakva treba da bude i u ABA ligi! (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.22 u 23:10

Nisu uspeli da dođu do trijumfa.

Košarkaši Partizana poraženi su u prvom beogradskom evroligaškom derbiju u istoriji od Crvene zvezde. Nakon utakmice, medijima se obratio trener crno-belih Željko Obradović koji je rekao da je atmosfera bila fantastična i da je njegov tim poražen zbog promašenih otvorenih šuteva.

Prvo veoma sam ponosan i pre utakmice smo pričali da želimo da imamo ovakvu atmosferu. Pitanje je za sve zašto imamo ovakvu atmosferu u Evroligi, a zašto onakvu u Aba ligi. Sa moje strane ja uvek pokušavam da pričam u pozitivnom smeru. Uvek iste reči koristim, veoma respektujem svakoga. 

O samoj završnici Obradović je rekao da je odgovornost na njemu. Takođe, dodao je i da je njegov tim promašio 4 otvorena šuta, a da je Zvezda pogodila u završnici.

Ja sam rekao da je ovo košarkaška utakmica. U zadnjih minut i po imali smo 4 otvorena šuta, nismo ubacili. Naš šut za 3 poena 5/27, to je na nivou ne znam koga i takva je košarka. Ja ću uvek da stanem uz moje igrače i uzeću odgovornost. Odgovornost je uvek na meni.

Obradović je istakao i da veruje u svoje igrače i da mu ne izgleda da je ekipi potrebno još pojačanja.

Verujem u ove igrače koje imam. Neste problematično što Lesor igra ovoliko minuta, ali on ima izuzetnu fizičku spremu. Probao sam Smailagića, ali se on vraća iz povrede. Da su ove lopte ušle, verovatno ovo niko ne bi pominjao. Ali tako je kako je. Opet ponavljam, moja odgovornost za sve.  

Crno-beli su ušli u lošu seriju, ali za razmišljanje nema vremena, zaključuje trener crno-belih.

Mi igramo veoma važnu utakmicu u nedelju. I da smo dobili isto bi bilo. Igraš utakmicu sledeću, sreća je da igramo u tom ritmu jer nema vremena za razmišljanje. Analiziramo, ja radim sve što sam radio čitav život, ali tako je kako je. U pojedinim momentima izgledamo kao da nemamo iskustva. 

Nisu crno-beli uspeli da sačuvaju prednost u polednja 3 minuta.

Šest razlike, tajmaut, isključivo sam tražio da se ne primi 3 poena. Sve ovo nas čeka da analiziramo i ko je radio pogrešnu rotaciju. To je dve jasno, nema neke filozofije. Onda smo na nerešenom rezultatu imali skok, odbranili i imali loptu u rukama. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

O minutaži Džejmsa Nanelija:

Neko mora da ima manju minutažu. I to je uvek pitanje. Tristan je odigrao korektno. Ja vodim utakmicu da mislim da radim najbolje za tim.

O povratku Alekse Avramovića:

Počeo je da radi sa loptom gde nema kontakta. Nije radio onaj deo posle istezanja. Mislim da će polako da se uvodi, ima ogromnu želju. Mislim da je u ovom momentu fizička sprema izuzetna. Ali ćemo ga postepeno uključivati. Ne želim da mu stavim bilo kakav pritisak.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter