0
Evroliga

FOTO: Youtube/Screenshot

VLADE ĐUROVIĆ DAJE PREDNOST PARTIZANU: Večiti sada ne mogu da pričaju o sudijama!

Objavljeno: 08.12.22 u 17:28

Ovo je njegovo viđenje predstojećeg derbija.

Nekadašnji košarkaški trener, a sada vrlo često analitičar Vlade Đurović, pričao je za Sportal pred istorijski prvi večiti derbi u okviru Evrolige. Utakmica između Partizana i Crvene zvezde počinje u 20.30 časova, crno-beli su domaćin, a Đurović ističe da večiti sada ne mogu da se žale na sudije.

Prvi put igraju u Evropi, ne mogu da pričaju o sudijama. Ako bude incidenata biće mnogo rigoroznije, nego kada se oni dese u ABA ligi ili domaćoj ligi. Igrači se drugačije osećaju kada su tu strane sudije, kontrola i delegat. Nadam se da neće biti incidenata.

Potom je istakao da treba očekivati dobru utakmicu, jer je i jednima i durgima stalo da dođu do trijumfa.

Treba da očekujemo dobru utakmicu, to je sasvim sigurno jer i jednima i drugima je stalo. Partizan je u Evroligi napravio dva kiksa, jedan je ovaj poslednji protiv Valensije, a po mom mišljenju kiksnulo se i u duelu sa Olimpijom iz Milana. Ako izgubi još neku utakmicu kod kuće, nikakve šanse nema za Top 8. Zvezdin kiks je bio Panatinaikos, ali je skupila pet pobeda. Partizan je pod većim pristiskom da mora da pobedi, dok je Zvezda u dobrom raspoloženju od dolaska Ivanovića.

Kao razlike u odnosu na prošli derbi, Đurović navodi publiku. Sada je domaćin Partizan, pa je iskusni stručnjak, prednost na ovom susretu dao cekipi Željka Obradovića.

– Pre svega publika. Možemo da pričamo o taktici koliko hoćemo. Sve je to tačno da Partizan ima veoma slabo zatvaranje koša, protivnik mnogo lopti uzima u njihovom reketu, ofanzivnih skokova je koliko hoćeš. To me iznenađuje, jer Partizan ima visoke igrače. Po mom mišljenju u tom segmentu, mnogo fali Balša Koprivica. Iako se nije nešto mnogo naigrao, on je ubedljivo najbolji skakač Partizana. Međutim, publika ovde odlučuje sve. Zašto se oni u ABA ligi bore za prednost domaćeg terena, jer je samo on važan. Neverovatno je kakav pristisak vrši publika u tim utakmicama i to je veoma teško podneti. Ja to tako gledam, iako mnogi kažu pa ne igra publika. To je neviđen pritisak – počeo je Đurović, a potom i dodatno pojasnio:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

I Amerikanci, svi igrači koji nisu odavde, svi se oni drugačije osećaju, a posebno naši igrači. Pred svojim navijačima na svom terenu svi su lalovi, što nije slučaj na strani. Tako je bilo i ranije, poznajem te vruće terene po bivšoj Jugoslaviji, Šibenik, Zadar, Tuzla, gde sam retko gubio utakmice. Čim gostujemo, vidiš drugačije igrače. To i danas traje i to je nešto što Francuzi, čak ni Italijani ne razumeju, ali domaći teren je kod nas ogromna prednost. Zbog tog terena, ako moram da se odlučujem prema nekim procentima, ja bih dao malu prednost Partizanu. Da je ta utakmica došla posle one Partizanove serije poraza, pre pobede protiv Budućnosti, onda bi imali još veći pritisak. Sad su malo vratili samopouzdanje i to može da pomogne – zasključio je Đurović.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter