0
Katar 2022

Dusan Tadic Granit Xhaka during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Serbia and Switzerland foto: Pedja Milosavljevic

PORODICA DŽAKA NA STUBU SRAMA: Granit pretio novinaru, a njegov otac se hvatao za međunožje, Švajcarci besni!

Objavljeno: 08.12.22 u 12:16

Neprikladno i nekuluturno se se poneli u više navrata poslednjih dana

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka već danima se nalazi na meti negativnih komentara u domovini zbog svog ponašanja na meču sa Srbijom. Ipak, sve kulminiralo nakon debakla protiv Portugala.

On je ponovo provocirao na meču sa „orlovima“ tako što ih je vređao na albanskom, a pored toga se neprikaldno hvatao za međunožje, ali to nije najgora stvar.

VESTI SA MUNDIJALA:

Švajcarska novinarka Štefi Buhli je komentarisala ponašanje Ragipa Džake, Granitovog oca, koji je krenuo da vređa voditeljku u jednoj emisiji kada se ona usprotivila takvom ponašanju fudbalera koji predstavlja „sajdžije“.

Ispad je potpuno emocionalan i vođen impulsima. Ponašanje Ragipa Džake bilo je van svakog kompasa. Veoma je emotivan, ali ono što je najžalosnije, gledajući iz švajcarske perspektive jeste tajming. Dva dana pre utakmice osmine finala stvorili su se smetnja, bura i nemir. Tajming ne može biti nepovoljniji. Ovim izjavama Ragip Džaka šteti sinu, ali i u najširem smislu šteti celom švajcarskom timu. To je zapravo samopovređivanje, ovo ubacivanje u tok-šou i vređanje novinarke, isto kao što je to uradio i njegov sin hvatanjem za međunožje protiv Srbije – rekla je Buhli.

Pored toga Granit je napravio skandal kada je odbio da se direktno obrati navijačima preko TV kanala, zaustavio se samo u miks zoni kako bi dao kratku izjavu za štampane medije i nekoliko portala.

To je izazvalo lavinu negodovanja kod novinara, a posebno kada se saznalo da je zapretio jednom od novinara sa portala “20 minuta”.

Ako postaviš dobro pitanje, dobićeš odgovor. Ako pitaš nešto loše, nećeš dobiti ništa – rekao je Džaka.

0
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter