0
Evroliga

Head coach Dusko Ivanovic and Luca Vildoza (R) during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 10 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Maccabi Playtika Tel Aviv at Aleksandar Nikolic Hall on November 24, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LJUDI KOJI SU PROMENILI ZVEZDINU SEZONU: Duško Ivanović i Luka Vildoza najavili istorijski derbi – spomenuli i Kampaca!

Objavljeno: 07.12.22 u 19:09

Sve je spremno za spektakl!

Sutra, od 20 časova i 30 minuta u Štark Areni odigraće se prvi, istorijski, večiti derbi u okviru Evrolige.

Domaćin će biti ekipa Partizana.

Pred ovu utakmicu za medije je govorio trener Crvene zvezde, Duško Ivanović.

Sve će se promeniti u odnosu na prethodni duel sa crno-belima. Druga utakmica, druga atmosfera, drugačiji Partizan… Svaka utakmica je različita. Nadamo se da će atmosfera uticati pozitivno na nas. Svakom igraču bi trebalo da bude zadovoljstvo da igra pred 20.000 ljudi. Za nas to što je prvi derbi u Evroligi nije interesantno, gledamo ovu utakmicu kao još jedan susret sa Partizanom. I mi i Partizan ćemo se potruditi da izvučemo pouke iz prethodnog duela, a videćemo ko će u tome biti bolji. – rekao je crnogorski stručnjak.

Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ističe da Partizan ima fantastičan napad i da je to već napominjao.

Rekao sam i pre prvog međusobnog susreta da je Partizan ekipa koja ima fantastičan napad. Videli smo iz njihovih duela protiv Budućnosti i Valensije da je neophodno igrati dobru odbranu. Imaju igrače veoma dobre u igri jedan na jedan, imaju dobar šut, trče dobro. – zaključio je Ivanović.

Osim trenera, tu je bio i (po)najbolji košarkaš crveno-belih, Luka Vildoza.

Očekujem drugo lice Partizana, pokušaće nešto da promene, ali moramo da budemo spremni, da uradimo svoj posao. Radimo na detaljima i pripremamo se. Prvi put se igra derbi u Evroligi, ali smatram da neće biti velike razlike, derbi je derbi. U odnosu na prethodni jedina je razlika što ovaj put igramo u gostima. Očekujem da bude sjajno. – kazao je Argentinac.

Zatim se osvrnuo i na Svetsko prvenstvo u fudbalu, gde njegova Argentina igra u četvrtfinalu protiv Holandije.

Igramo protiv Holandije za polufinale i očekujem da u toj utakmici pobedimo. Predviđam trijumf 2:0. – zaključio je Vildoza.

Luca Vildoza reacts during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Aleksandar Nikolic Hall on December 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je za obojicu usledilo pitanje povodom glasina o dolasku Fakunda Kampaca u Zvezdu. Trener Ivanović je rekao da nema pojma da li će njegov tim pojačati još jedan Argentinac.

Kampaco, znam ga dobro. Hoće u Zvezdu da dođe? Nemam pojma, stvarno. – rekao je trener Zvezde.

Na to se nadovezao i Vildoza.

Nisam se čuo sa Kampacom. Čuo sam za priče, ali nemam predstavu kakva je situacija. Fokusiran sam na utakmicu, a naravno da bih bio srećan da dođe. On je moj prijatelj i bilo bi sjajno da dođe, ali ne znam ništa o tome. – završio je Luka.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter