0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

(DISKUSIJA) MNOGO KOMBINATORIKE PRED ISTORIJSKI MEČ: Evo ko su bili starteri na prošlom, a šta može da se promeni u ovom derbiju!

Objavljeno: 07.12.22 u 21:55

Gledaćemo veliku borbu kao i uvek.

Košarkaši Partizana dočekaće Crvenu zvezdu u istorijskom, prvom srpskom derbiju u Evroligi. Ova utakmica na programu je u četvrtak od 20.30 u Štark areni, očekuje se puna hala, a pred sam meč, videli smo i „rat saopštenjima“.

Ipak, to ćemo sada ostaviti u pozadini, sa ciljem da se pozabavimo samom meču i košarci. U prošlom derbiju, videli smo jedne startne petorke, ali već u ovom, možemo očekivati određene promene.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

PARTIZAN (prošli derbi): Egzum, Panter, Naneli, Ledej, Brodzijanski

Od prošlog derbija, iako nije prošlo mnogo, mogu se očekivati promene, posebno na startu meča.

Pred pomenuti duel u Pioniru, Matijas Lesor nije trenirao, igrao je na svoju odgovornost, pa je procenjeno da ne može izneti teret startera. Ipak, nakon što se situacija koliko toliko stabilizovala, realno je očekivati da se jedan od najboljih centara Evrolige nađe u startnih 5.

Pozicija 3, mogla bi da pripadne Joanisu Papapetruu, jer je i on pronašao svoju formu u poslednje vreme. Ipak, Željko će imati težak izbor između njega i Džejmsa Nanelija, dok svakako, u toku meča, treba očekivati obojicu dugo na parketu.

prekid umeca zbog bacanja stvrai na teren (L-R) James Nunnally, Vladimir Brodziansky, Tristan Vukcevic, Zach LeDay, Uros Trifunovic and Kevin Punter during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Uz to, mladi izraelski plejmejker Jam Madar, pokazao je mnogo na prethodnim mečevima i ne bi čudilo da na mestu organizatora igre u startnoj petorci zameni Dantea Egzuma. Egzum donosi veliku prednost zbog svog atleticizma, što mu može doneti određenu prednost kod Obradovićevog odabira, ali najtrofejniji evropski trener može da se odluči na Madara.

Što se tiče pozicija 2 i 4, deluje da su ona rezevrisane za kapitena Kevina Pantera i njegovog nekadašnjeg saigrača iz Milana Zeka Ledeja.

CRVENA ZVEZDA (prošli derbi): Vildoza, Lazić, Dobrić, Bentil, Martin

Što se tiče startnih 5 Duška Ivanovića i tu može doći do raznih promena.

Ono što gotovo zasigurno možemo zaključiti, jeste da je pozicija 1 rezervisana za Luku Vildozu, kao i na prošlom derbiju. Takođe, što se tiče pozicije krilnog centra, bilo bi iznenađenje da na parketu od starta ne vidimo Bena Bentila.

Od starta ove godine, videli smo mnogo različitih petorki Zvezde, pa samim tim, vrlo je teško prognozirati ko bi u njoj mogao da se nađe. Ipak, Zvezda može krenuti eksplozivno od samog starta, pa da poziciju 2 zauzme Nemanja Nedović, koji se ubacio u svoj mod, a na prošlom derbiju ubacio je 17 poena.

Luca Vildoza (L) Head coach Dusko Ivanovic and John Holland (R) during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Onda bi logično rešenje na poziciji 3 bilo Branko Lazić, kako bi zaustavio glavnu vedetu crno-belih u napadu, Kevina Pantera. Naravno, postoji mogućnost i da se Ivanović odluči da prepiše ovaj deo petorke i za sutrašnji derbi, pa da pozicije 2 i 3 zauzmu Ognjen Dobrić i Branko Lazić.

Što se tiče pozicije centra, u proteklom derbiju, startovao je Hasan Martin, ali je on na terenu proveo samo 11 minuta. Sada bi na njegovo mesto, kao iznenađenje, mogao da dođe Ognjen Kuzmić, a možda i Luka Mitrović.

Crveno-beli će morati posebno da obrate pažnju na čuvanje Matijasa Lesora, pa u tom slučaju, Ivanović može da ostavi Martina u startnih 5 i za ovaj derbi.

POVREDE:

Za kraj, treba se osvrnuti i na povrede. U redovima crno-belih, od ranije su povređeni Aleksa Avramović i Balša Koprivica, dok je situacija nepoznata sa Alenom Smailagićem. On je nakon derbija, u kome je igrao kao i Matijas Lesor, na svoju odgovornost, dobio temperaturu, pa ga nismo videli na susretima sa Valensijom i ekipom Budućnosti.

Aleksa Avramovic (L) and Marko Jagodic-Kuridza (R) during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Na drugoj strani, povredu na proteklom derbiju, doživeo je Nikola Ivanović, na koga Duško Ivanović neće moći da računa neko vreme. Džon Holand nije putovao u Crnu Goru na utakmicu sa Studentskim centrom, ali deluje da je to bila odluka trenera i da nije u pitanju nikakva povreda.

Nikola Ivanovic (R) povreda injury during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sve u svemu, kada se sve stavi na papir, sigurno možemo da očekujemo fantastičnu borbu u istorijskom evroligaškom derbiju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter