0
Evrokup

from left Alpha Kaba, Petar Popovic, Marko Jagodic-Kuridza, Cameron Reynolds and Trae Bell-Haynes during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BUDUĆNOST SE OPORAVILA OD PARTIZANA: Morača „potopila“ Trento!

Objavljeno: 07.12.22 u 22:15

Nije bilo previše problema!

Košarkaši Budućnosti savladali su u SC Morača ekipu Trenta rezultatom 73:58 u okviru 7. kola grupne faze Evrokupa. Ovom pobedom plavi su se izjednačili na vrhu tabele sa Gran Kanarijom, Turk Telekomom i Parizom – sve ekipe imaju skor pet pobeda i dva poraza.

Veoma sporo je Budućnost ušla u ovaj meč. Izgledalo je kao da će navijači podgoričkog tima imati još jednu tešku noć. Na kraju prve deonice italijanski klub je vodio sa 18:14.

Međutim, u drugoj četvrtini potpuna rapsodija plavih. Zategli su odbranu maksimalno, a u napadu ubacili u brzinu više i ovaj period rešili sa 17 poena razlike (28:11). Na poluvremenu bilo je 42:29.

Loš ulazak u drugo poluvreme i serija 11:0 gostiju koji su prišli na posed zaostatka (42:40). Od tog momenta ekipa Vladimira Jovanovića odigrala je značajno bolje. Uzvratili su serijom 8:0 i vratili dvocifrenu prednost na svoj konto.

U poslednji period igre ušlo se sa rezultatom 54:46 za domaće. Imali su i u ovom periodu jedan pad u igri Podgoričani, kada su dopustili Trentu da priđe na samo -4.

Ipak, do kraja iskontrolisali su utakmicu i došli do ubedljive pobede koja će im doći kao melem na ranu nakon potopa od Partizana.

Najbolji pojedinac u ekipi Budućnosti bio je srpski košarkaš, Marko Jagodić-Kuridža sa 20 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. Odličan je bio i Igor Drobnjak sa 15 poena i šest asistencija.

Marko Jagodic-Kuridza Crvena zvezda – Buducnost, ABA liga, Beograd, Srbija 10.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U poraženom timu najbolji je bio Etkins sa 16 poena, sedam skokova i dve asistencije.

Ostali rezultati:

Lietkabelis – Breša 79:70

Turk Telekom – Gran Kanarija 81:88

Kluž – Huventud 98:82

Hamburg – Hapoel Tel Aviv 98:91

Šljonsk – Pariz 69:77.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter