0
Katar 2022

FOTO: SEFutbol

UŽASNA FUDBALSKA PREDSTAVA ŠPANIJE I MAROKA: 90 minuta ničega, kreću produžeci! (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.22 u 17:52

Španija bolja, ali daleko od toga da Maroko nema svoje prilike!

Španija i Maroko odmerili su snage u okviru osminefinala Svetskog prvenstva u fudbalu. Meč se igra na Edukejšn stadionu, a glavni arbitar je Fernando Andres Rapalini.

Ove dve reprezentacije su se poslednji put sastale u junu 2018. godine, kada je viđen remi rezultatom 2:2.

ŠPANIJA: Simon, Ljorente, Rodri, Laport, Alba, Gavi, Buskec, Pedri, Tores, Asensio, Olmo.

FOTO: FIFA

MAROKO: Bono, Mazrui, Sais, Aguerd, Hakimi, Amalah, Amrabat, Ounahi, Bufal, En-Nesiri, Ziješ.

Uvodnih 10 minuta proteklo je u kontroli Španije, koja nije previše dobila iz toga. Odmeravale su snage ove reprezentacije, bez previše zaletanja.

Prvu priliku na utakmici imao je Ziješ, kada je iz slobodnog udarca šutirao iznad prečke Unaija Simona.

FOTO: SEFutbol

Imala je Španija veliku priliku u 25. minutu susreta, sjajno se odbranio Maroko, da bi se potom ustanovilo da je ipak bio ofsajd.

Samo minut kasnije, sjajno je utrčao Asensio između dvojice reprezentativaca Maroka, ali je šutirao i pogodio spoljni deo mreže.

FOTO: FIFA

Dosta dobro je sa distance šutirao desni bek – Mazraui, ali je to uspeo da osujeti sjajni Simon. 

Daleko najbolju priliku Maroko imao je nakon sjajnih driblinga Bufala, usledio je centaršut, ali je udarac glavom Ziješa otišao preko gola. Nakon prvih 45 minuta, mreže su mirovale.

Start drugog poluvremena nije nam doneo gotovo ništa. Agresivni su bili u pritisku reprezentativci Maroka, ali nisu ugrožavali gol rivala, dok je Španija nastavila sa svojim beskonačnim dodavanjima.

FOTO: SEFutbol

Prosto je neverovatno koliko je utakmica bila ‘mrtva’.. Ne samo da nije bilo velikih šansi, već gotovo da nije bilo ničega.

Mogao je Morata da ugrozi gol rivala, ali je fenomenalno startovao Agerd i osujetio tu njegovu nameru.

Probao je Morata još jednom, ovog puta u 81. minutu. Iz gotovo nemoguće pozicije šutirao je na gol, ali ona očekivano nije otišla u okvir.

Nekoliko minuta kasnije zbog povrede je iz igre izašao Agerd, koji je odigrao fenomalnu utakmicu i osujetio veliki broj napada ‘crvene furije’.

Mogao je Simon da postane tragičar nacije, jer je u 92. minutu zamalo izgubio loptu ispred svog gola, ali je u poslednjem trenutku uspeo da je ispuca.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter