0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter screenshot

PORTUGAL SIGURAN NA POLUVREMENU: Pepe glavom duplirao prednost! (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.22 u 20:52

Sjajna utakmica na ‘Lusail’ stadionu!

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru spojio je u osmini finala ovog prestižnog takmičenja selekcije Portugala i Švajcarske. Uloga favorita na papiru svakako je pripala Kristijanu Ronaldu i družini, ali jasno je da Švajcarska nikako nije tim za potcenjicanje. Posle 45 minuta igre Portugal je bliži plasmanu među osam najboljih jer ima dva gola prednosti (2:0).

Sastav koji sa klupe predvodi Murat Jakin prilično je samouvereno ušao u ovu utakmicu nakon trijumfa nad Srbijom, ali to im se ubrzo obilo o glavu.

Selektor Portugala, Fernando Santoš, iznenadio je čitavu planetu odlukom da ostavi Ronalda na klupi. Umesto legendarnog napadača, na teren je od prvog minuta istrčao mladi golgeter Benfike, Gonzalo Ramos.

Upravo je ova odluka donela rezultat i to već u ranoj fazi meča. Prihvatio je Ramos loptu koju mu je poslao Žoao Feliks, a onda je kao iz topa pucao na gol Švajcarske. Jan Zomer gotovo i da nije video projektil mladog Portugalca, a stiče se utisak da još dva čuvara mreže ne bi pomogla u ovoj situaciji.

Portugalci su duplirali prednost u 33. minutu meča, kada je čuveni defanzivac Pepe zatresao mrežu Zomera. Bruno Fernandeš je izveo korner, a veteran je najviše skočio i udarcem glavom matirao golmana Švajcarske.

Tada je već bilo jasno da ekipi Murata Jakina ostaje samo totalna ofanziva ako želi da ostane na Mundijalu. Pokušali su da ublaže zaostatak u 38. minutu kada je odbitak nakon Fernadešovog centaršuta pokupio Remo Frojler. Uspeo je golman Portugala da zaustavi njegov udarac.

Do odlaska na najdužu pauzu mogao se mladi Ramos u potpunosti proslaviti. Izleteo je Gonzalo sam pred Zomera, ali iskusni golman ga je sjajno zaustavio.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter