0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

TEMA O KOJOJ SRBIJA BRUJI: Kome će pripasti milioni za učešće na SP!? (FOTO)

Objavljeno: 05.12.22 u 12:37

Srbija je za učešće na Mundijalu u Kataru inkasirala 8 miliona i 600 hiljada evra.

Za razliku od ostalih selekcija u kojima je transparentno bilo još pre početka Svetskog prvenstva gde će završiti novac koji zarade, ali kod nas se još ništa ne zna, pa ima prostora za nagađanje… Ovo je dobro došlo domaćim klubovima koji su u sukobu sa Fudbalskim Savezom Srbije, pa oni najviše preispituju ovu temu.

U Nemačkoj se znalo da će pare u svakom slučaju pripasti reprezentativcima, koji bi dobili po 390 hiljada evra za osvajanje, a pošto su učešće na Mundijalu završili u grupnoj fazi, svakome od izabranika Hansija Flika pripalo je po 95 hiljada evra.

Sa druge strane, najveću pometnju zbog ove teme imao je savez Kanade, koji je hteo da celokupnu svotu novca zadrži za sebe. Kada su to saznali igrači, protestvovali su, pa su došli do dogovora da će Borjanu i ostalima pripasti 40 odsto sume koju inkasiraju.

U Americi se takođe, još pre početka Mundijala, znalo da će od novca koji prihoduju, uložiti u žensku reprezentaciju, a moramo da spomenemo da reprezentacija SAD-a pored zagarantovanih 8 miliona i 600 hiljada evra, u svoju kasu dodala još 4 miliona za prolaz grupe.

FIFA je dakle, ako niste znali do sad, izdvojila ukupno 420 miliona evra za sve učesnike Mundijala. Pobednika čeka 42 miliona evra.

Srbija je Mundijal u Kataru okončala u grupnoj fazi, posle poraza od Brazila (0:2), remija s Kamerunom (3:3) i poraza od Švajcarske (2:3), što se tretirao kao – neuspeh.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter