0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

KOREJCI EVROGOLOM POPRAVILI UTISAK: Brazil sklonio nogu sa gasa u nastavku, zakazan duel sa Hrvatskom! (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.22 u 21:59

Ubedljiva pobeda Karioka!

Fudbalska reprezentacija Brazila šesti je učesnik četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru. Popularne Karioke nadigrale su selekciju Južne Koreje sa ubedljvih 4:1 u Dohi, na velelpnom stadionu ‘974‘. Rešili su Brazilci pitanje pobednika već u prvom delu igre, kada je odnos snaga na terenu bio poput onog između mačke i miša. Korejci su popravili utisak nakon najduže pauze, ali bilo je jasno da su izabranici selektora Titea već uveliko ‘skinuli nogu sa gasa’ i rutinski privodili meč kraju.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala u narednoj rundi će odmeriti snage sa selekcijom Hrvatske, koja je posle velike muke i izvođenja jedanaesteraca uspela da eliminiše neugodnu ekipu Japana.

Igrao se 7. minut duela kada je Rafinja poslao fantastičnu loptu u šesnaesterac, a do nje je prvi stigao brzonogi ofanzivac Real Madrida, Vinisijus Žunior. Omaleni Brazilac je bez ikakvih poteškoća zatresao mrežu rivala i doveo svoj tim u vođsvto.

Uzbuđenja su se gomilala na startu duela, a ‘pune ruke posla’ imali su arbitri u Kataru. Wu-Jung-Jung je skrivio jedanaesterac u 11. minutu, a Klemen Turpan je odmah rukom pokazao na belu tačku.

Prva zvezda tima, Nejmar, preuzeo je odgovornost i na rutinski način savladao čuvara mreže Seunga-Gu Kima, koji je nekarakterističnim kretnjama na gol liniji pokušao da zbuni napadača Pari Sen Žermena.

Štoperi brazilske selekcije Markinjos i Tijago Silva, glavni su kreatori akcije za treći pogodak na meču. Defanzivac PSŽ-a je proigrao iskusnog asa Čelsija, a ovaj je poslao sjajan pas za Rišarlisona koji je na rutinski način postigao treći gol na turniru.

Sedam minuta kasnije, još jedna maesteralna akcija krunisana je asisetncijom Vinisijusa i pogotkom Lukasa Pakete, koji je udarcem iz prve u potpunosti ‘ponizio’ protivnika.

Korejci su pokazali zube u nastavku i bilo je jasno da se neće predati do poslednjeg sudijskog zvižduka. Neretko su napadali i na sebi svojstven način pokušavali da ugroze gol rivala. Upravo to im je ‘pošlo za nogom’ u 76. minutu meča.

Seung-Ho Paik je uspeo da osvoji loptu, a potom je kao iz topa ‘opalio’ iz velike udaljenosti. Alison nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj fantastičan, snažan udarac, a usledilo je veliko slavlje ekipe koju sa klupe predvodi Portugalac, Bento.

Daleko od toga da ovaj rezultat opisuje prikazano od strane Južne Koreje na ovom prestižnom takmičenju. Borbenost i požrtvovanje najbolje karkaterišu ovaj tim, željan dokazivanja, ali nisu izostali ni lucidni potezi, prodori, kao ni driblinzi, što najbolje svedoči u korist tvrdnje da je reč o tehnički izuuetno potkovanoj plejadi igrača,

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter