0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Borac Čačak/Dragana Stjepanović

BORAC DOVEO VELIKO POJAČANJE: Boldvin potpisao za klub iz Čačka!

Objavljeno: 05.12.22 u 23:50

Diante Boldvin (28, 185) novi je organizator igre kluba iz grada na Moravi. Ugovor između Borca Mozzart iz Čačka i plejmejkera rodom iz SAD-a sklopljen je do kraja ove takmičarske godine.

Reč je o košarkašu koji je završio ugledni univerzitet Severna Karolina (2013-2016). Zatim je došao u Evropu, gde je nastupao za brojne timove. Prvo je igrao košarku u Kožalinu (Poljska), zatim u Vilpasu i KTP basketu (Finska), Tibingenu (Nemačka), Černomorecu (Bugarska). Posle toga je došao na ove prostore, tačnije u Republiku Srpsku, gde je branio grb Borca iz Banja Luke (sezona 2021/2022).

Za Borac iz Banja Luke je igrao na 15 utakmica u Drugoj ABA ligi, a za to vreme je prosečno beležio 15,5 poena, kao i 6,1 asistenciju. Što se tiče domaćeg šampionata, u proseku je upisivao 12,4 poena i 5,1 asistenciju.

Ove partije su bile preporuka za selidbu u viši rang, odnosno u AdmiralBet ABA ligu, a nova destinacija bila je Zadar. Međutim, iako je potpisao ugovor sa timom iz Dalmacije, posle mesec dana je došlo do raskida istog, iz ličnih razloga, kako je tada navedeno. Od tada, pa do ovog momenta Boldvin je bio bez angažmana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter