0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINA DECA BOLJA OD SALZBURGOVE: Mituljikići sve bliži prvom timu Crvene zvezde! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.22 u 12:01

Grafičar u prijateljskom meču slavio protiv Liferinga, filijale austrijskog šampiona – 3:2.

Iznenadio je mnoge Grafičar tokom jesenjeg dela sezone, ne toliko rezultatima u Mozzart Bet Prvoj ligi, koliko utiskom koji su Zvezdina deca ostavljala u brojnim mečevima. Mnogi neutralni ljubitelji fudbala dolazili su pod jug Marakane kako bi uživali u tehničkim performansama tima perspektivnog stručnjaka Marka Neđića. Nagradili su, posle dobre jeseni, čelnici kluba sa Senjaka igrače austrijskom turnejom i susretom sa Liferingom, filijalom Red Bul Salcburga.

Utisak je, blago rečeno, vrlo dobar. Čak odličan. Grafičar se namerio na jednu od najboljih akademija u Evropi, s obzirom na to da je mladi tim Salcburga redovan učesnik završnice Lige šampiona za mlade.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U meču koji je prevazilazio tempo i kvalitet Mozzart Bet Superlige, rasuo se talenat ekipe Marka Neđića koji ne bi smeo da ostavi ravnodušnim ljude s Marakane. Prosto, videlo se da igrači poput braće Mituljikić, Kneževića i Bubnja, mogu da se „pobiju“ sa svima kada igraju po odličnom terenu i protiv rivala koji hoće da igra fudbal. Sve je pucalo u Salcburgovom trening kampu, u duelu ekipa s visoko podignutim linijama. Grafičar je na kraju pobedio 3:2, mogao je i ubedljivije, ali moglo je i da bude 5:5.

Grafičar je poveo golom štopera Falua u trećem minutu, što je bila najava odličnog meča. Salcburgova deca su izjednačila brzo, posle greške pomenutog Falua

Vrlo živahno je bilo i u drugom poluvremenu. I opet su braća Mituljikić organizovala prvu akciju s nekoliko dodira, izbacivši iz ležišta kompletnu postavu Salcburgove dece. Nisu nagrađeni tada, ali jesu u 50. minutu kada je Bubanj asistirao, a Nikola pogodio.

Vratio se Lifering golom iz jedanesterca, posle greške Davida Petrovića. Delovalo je da su igrači iz Salcburgove akademije fizički jači i spremniji od vršnjaka iz Beograda. Ali Grafičar nije odustao ni za pedalj. Čekao je da pokaže tehničku moć u još jednoj akciji.

U 65. minutu, videli smo akciju za fudbalske bukvare: Knežević do Jovana Mituljikića, potom je Nikola kroz šumu nogu provukao loptu do Mateje Bubnja za najlepši trenutak na meču. Ispostaviće se – za konačan rezultat.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter