0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@equipedefrance

(POLUVREME) POLJACI MOGLI DA POVEDU PA ŠOKIRANI: Žiru doveo Francusku u vođstvo rekordnim golom! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.22 u 16:47

Nisu previše dominantni!

Fudbaleri Francuske i Poljske sastaju se u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru. Utakmica se igra na stadionu Al Tumama u Dohi. Nakon prvog poluvremena rezultat je 1:0 za Francusku.

Od početka su aktuelni svetski prvaci preuzeli incijativu, a Poljaci ušli „u krilo“ svog golmana Vojćeha Ščensnog. Stezali su obruč pre svega preko svojih krila, Dembelea i Mbapea, međutim nisu uspevali da naprave neku ozbiljniju priliku.

Treba izdvojiti šut Čuamenija, fudbalera Real Madrida. Pokušao je u 13. minutu sa nekih 30 metara, ali je odlično odbranio Ščensni.

Od tog momenta, Poljaci su shvatili da moraju izaći malo prema napred i to su uradili. Prvi polupriliku imali su preko Roberta Levandovskog u 21. minutu. Namestio se lepo napadač Barselone, ali za malo je bio neprecizan.

Najveću šansu su Francuzi imali u 29. minutu. Dembele je ubacio oštru loptu po zemlji, golman Poljske je bio savladan, ali je Žiru promašio prazan gol. Čini se da je francuski napadač ipak kasnio za pola koraka i da je to spasilo Poljake u ovoj akciji.

U 38. minutu Poljaci su imali tri zicer situacije. Probio je po strani Berežinski ubacio na 11 metara od gola, Zjelinski šutira jako, ali brani Ljoris prvo, vraća se lopta fudbaleru Napolija, ponovo se brane svetski prvaci, Kaminski dolazi do lopte, šutira, ali sa gol linije spašava jedan od defanzivaca Francuza.

A onda kazna stiže. Ko će drugi nego Olivije Žiru? Od večeras i zvanično najbolji strelac u istoriji reprezentacije Francuske. Igrao se 44. minut, Mbape je pronašao odlično napadača Milana, koji je rutinski poslao loptu u mrežu.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter