0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

MILORAD KOSANOVIĆ: Fudbal se ne igra napadački, već takmičarski!

Objavljeno: 04.12.22 u 10:15

Domaći fudbalski stručnjak i nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde, Milorad Kosanović, dao je svoju izjavu Mozzart Sportu, za koji je sumirao učešće Srbije na SP.

„Mogu samo da ponovim ono što sam rekao i pre početka takmičenja. Uspeh je i sam plasman na Svetsko prvenstvo. Pitanje je šta bi se dogodilo da je Portugaliji priznat gol protiv nas. Postojala je euforija koju je stvorila čitava javnost, a kojoj su doprineli i mediji“ započeo je Kosanović, koji ima mnogo toga da zameri našem nacionalnom timu:

NAJNOVIJE IZ KATARA:

„Još smo u kategoriji trećih reprezentacija Evrope. Ne po igračima, već po konceptu igre. Nemamo ozbiljan koncept, deset godina se igramo fudbala. Gađamo se sistemima…“ rekao je jedan od najvećih kritičara srpskog fudbala, pa onda pričao da najpopularniji sport mora da se shvati ozbiljnije kod nas:

„Nije potrebna panika, već da se uozbiljimo i uvedemo sistem rada u Savez i Superligu, a ne da pričamo bajke. U fudbalu i sportu generalno nema laži i euforije jer izađeš na stazu, istrčiš, izmere ti vreme ili poene i kažu – sedmi si, jedanaesti, petnaesti… Čovek mora da bude realan. Potrebno je uspostavljanje sistema“ bio je jasan Kosanović, za koga je nedopustivo da na jednom ovakvom takmičenju Srbija prima po 3 gola u dva jako bitna meča:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Fudbal se ne igra napadački, već takmičarski. Jednako su važni svi segmenti igre i besmisleno je hvaliti se kako igramo sa šest ofanzivaca kada je to praktično pucanj sebi u nogu“ zaključio je Milorad Kosanović.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter