0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

ENGLESKA ĆE NA MEGDAN FRANCUSKOJ: Englezi u nastavku potpuno dotukli Senegalce! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.22 u 21:52

Rutinska pobeda Engleza!

Fudbaleri Engleske i Senegala odigrali su drugi meč današnjeg programa Svetskog prvenstva u Kataru. Utakmica se odigrala na stadionu Al Bajt, a slavili su Englezi sa ubedljivih 3:0.

Dvadeset uvodnih minuta je proteklo u jednom odmeravanju snaga. Ni Englezi, ali ni Senegalci nisu želeli da krenu „grlom u jagode“ i ostave prostor na svojoj polovini. Imao je Dija jedan opasan prodor, ali je u poslednjem momentu reagovao Hari Megvajer.

Prvi udarac Engleza na utakmici dogodio se u 21. minutu. Centrirao je Foden iz kornera, a glavom je pokušao Stons, međutim lopta je otišla daleko pored gola.

Veliku šansu imali su Senegalci u 23. minutu. Megvajer je pogrešio, usledio je opasan centaršut. Dija je šutirao, lopta pogodila Stonsa i odbila se u peterac odakle je Ismaila Sar prebacio čitav gol Džordana Pikforda.

Tražili su fudbaleri afričke selekcije penal, zato što je lopta pogodila u ruku defanzivca Engleske, međutim, nakon VAR provere, salvadorski sudija Barton, pokazao je da se igra nastavi.

U 32. minutu, još jednu veliku šansu imali su Senegalci. Ismaila Sar je odlično pronašao Diju koji je tukao zaista jako, ali fenomenalnom, refleksnom, reakcijom Pikford je spasio siguran gol.

Po ko zna koji put na ovom prvenstvu – kada propustite svoje šanse, kazna stigne. Igra se 39. minut – Heri Kejn je pronašao Belingema, koji je fenomenalno uposlio Hendersona kojem je preostao lakši deo posla.

Mogli su odmah da udvostruče prednost. Sabka je ubacio, Kejn ostao poprilično sam, ali loše je reagovao napadač Totenhema.

U debeloj nadoknadi prvog poluvremena Englezi su povećali prednost. Povukao je kontru Belingem, poslao loptu ka Fodenu, koji je počastio Kejna za njegov prvi gol na ovom Mundijalu.

Odličan momentum iz finiša prvog poluvremena, Englezi su nastavili i na startu drugog dela igre. Foden je probio levu stranu Senegalaca, centrirao po zemlji, a na pravom mestu se našao Bukajo Saka za velikih 3:0.

Ogromnu šansu je u 80. minutu imao Heri Kejn. Ubacio je Markus Rašford, ali je za pola koraka zakasnio napadač Totenhema.

Do kraja utakmice evropska selekcija je u potpunosti preuzela kontrolu i mirno privela ovu utakmicu kraju. Na posletku ubedljiva pobeda za Engleze koje u četvrtfinalu očekuje pakleno težak zadatak. Protivnik će biti branitelj naslova – reprezentacija Francuske.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter