0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda mts @kkcrvenazvezda/ Twitter

ČELIČNA ODBRANA U FINIŠU MEČA ZVEZDI DONELA UBEDLJIV TRIJUMF: Stefan Lazarević je X faktor crveno-belih! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.22 u 18:53

Ivanović niže pobede na klupi beogradskog tima!

Tačno u 17 časova u ‘Sportskom centru Morača‘ počeo je duel 9. kola Admiral bet ABA lige između domaćeg Studentskog Centra i Crvene zvezde. Gosti iz srpske prestonice opravdali su ulogu apsolutnog favorita i slavili sa ubedljivih 76:92. Meč su obeležile brojne oscilacije u igri crveno-belih, ali kada se svi segmenti igre uzmu u obzir, Zvezda je do novog trijumfa došla na krajnje rutinski način. Bila je to sedma utakmica za Duška Ivanovića na klupi tima sa Malog Kalemegdana, a ujedno i sedma pobeda.

Kao što je očekivano beogradski tim je daleko bolje otvorio duel. Zvezda je oberučke prihvatila ulogu favorita i krenula u jakom ritmu. Ben Bentil je za manje od pet minuta igre postigao čak 10 poena, a Zvezda se odvojila na 13:20. Nakon tajm-auta Andreja Žakelja usledila je odlična serija domaćih koji su uspeli da uhvate rezultatski priključak. Prvi kvartal završen je rezultatom 21:26 u korist ekipe Duška Ivanovića.

Tim sa Malog Kalemegdana je na miran način održavao vođstvo, koje je poraslo na do tada maksimalnih +12 na nešto manje od šest minuta do kraja poluvremena. Poenima Luke Mitrovića nakon pivota i perfektne centareske tehnike odlepio se beogradski sastav. Danilo Tasić je na magičan način proigravao svoje saigrače, pa je SC uspevao da ostane u meču. Bilo je i više nego evidentno da Zvezda dozira sa potrošnjom energije i da ne želi mnogo da se umara za daleko teže i važnije duele. Crveno-beli su kvalitetom koji poseduje rutinski priveli drugu deonicu kraju. Ivanović je dosta rotirao i podelio je minutažu svojim izabranicima. Šansu je već u prvom poluvremenu dobio i mladi organizator igre Nikola Topić.

Bolje je crnogorski sastav startovao nakon velikog odmora. Domaći su prišli na -6, što je Duška Ivanovića nateralo na tajm-aut. Zvezda je brzim ponenima Vildoze i Bentila odbila nalet SC Derbija, ali nije se domaćin predavao. Flečer Megi i Džekson su bili fenomenalni u šutu za tri poena, što je rivalu pravilo ogromne probleme. Sjajnon serijom Studentski Centar je prišao na -1 u finišu treće deonice, koju je rešio u svoju korist sa ubedljivih 28:19. Andrej Žakelj je tokom ove deonice ostao uskraćen za usluge Danila Tasića, koji je ranije završio meč zbog dve nesportske greške.

Zvezda je zaključala sve prilaze do svog koša u odlučujućem periodu igre. Ispoštovali su crveno-beli gotovo sve zahteve iskusnog Ivanovića, te u maniru svih njegovih ekipa, defanzivno zablistali na terenu. Junak iz senke bio je Stefan Lazarević koji je sa tri pogođene trojke ‘slomio’ rivala iz Podgorice. Magični potezi Luke Vildoze izazvali su aplauze čak i domaće publike, iako Argentinac nije blistao. Vildoza je brzo ušao u problem sa ličnim greškama, pa je imao više vremena za odmor. Zvezda je protivniku dozvolila samo devet poena u poslednjem kvartalu.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Nemanja Nedović sa 16 ubačenih poena i jednim uspešnim dodavanjem. Pratio ga je snažni krilni centar iz Gane, Ben Bentil, koji je dodao 14 poena. Branko Lazić je dodao 13, a dvocifren učinak je zabeležio i Filip Petrušev sa 10 poena. Stefan Lazarević se istakao sa devet poena, tri skoka i jednom asistencijom.

Džekson je predvodio domaće sa 15 poena, tri skoka i čak osam asistencija. Sjajnu partiju omalenog Amerikanca ispratio je i njegov sunardonik Flečer Megi sa učinkom od 14 poena.


Standings provided by Sofascore

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter