0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@BelRedDevils

BRUTALNO ISKRENO KURTOA: „Nismo mi zlatna generacija, ništa nismo osvojili!“

Objavljeno: 04.12.22 u 18:45

Nije da nema istine.

Jedno od najvećih iznenađenja ovog Mundijala je ispadanje Belgije već u grupnoj fazi.

Doduše, mora se reći da su imali veoma tešku grupu, ali se očekivalo da ekipa takvog renomea i igračkog kadra lako prođe grupu sa Kanadom, Hrvatskom i Marokom.

I u pobedi nad Kanadom činilo se da nisu pravi, u prvom poluvremenu ih je spasilo samo to što su Kanađani bili izuzetno neprecizni.

U drugom meču su poraženi od Maroka, koji je na kraju prošao kao prvi. Dok su u trećem kolu remizirali sa Hrvatskom. Dosta je i tu šansi bilo za Hrvate, ali mora se reći da se Romelu Lukaku ispromašivao kao nikad u karijeri verovatno.

Nakon povratka u domovinu, golman reprezentacije Belgije, Tibo Kurtoa, istakao je da je sramota koliko nisu bili svoji u Kataru, ali i na EP prošle godine.

Nismo bili svoji na ovom SP i prošlom EP. To je sramota. Videćemo šta će da bude i ko će od igrača da ostane, a ko se povlači iz reprezentacije. Stižu nova takmičenja, a u martu već počinju kvalifikacije za EP 2024. – rekao je golman Real Madrida.

Roberto Martinez je podneo ostavku, a polako se najavljuje povlačenje velikih igrača kao što su Eden Azar, Vitsel, Mertens, Vertongen… Čini se da „zlatna generacija“ odlazi bez i jedne velike krune.

Teško je zvati se zlatnom generacijom, ako ništa nismo osvojili. Mi nismo zlatna generacija, mi smo generacija sa puno talenta i sjajnih fudbalera, koji igraju širom Evrope. U Rusiji pre četiri godine smo pokazali da Belgija igra dobar fudbal. – zaključio je Kurtoa.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter