1
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

ŠVAJCARCI ŽALE: Da smo postigli još jedan gol, bili bismo prvi! (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.22 u 09:11

Švajcarska je bila bolja od Srbije u poslednjem kolu grupe G na Mundijalu u Kataru i tako se plasirala u nokaut fazu.

Nakon utakmice, fudbaleri Švajcarske su bili ponosni na svoj tim, ali ne kriju žal za prvim mestom u grupi, jer im je falio jedan pogodak da sa liderske pozicije završe grupnu fazu.

„Tek kad sam zamenjen shvatio sam da imamo šansu da budemo prvi u grupi. To me je brutalno iznerviralo, jer smo mogli da postignemo četvrti ili peti gol. Mada, i ovako sam ponosan na tim. Bila je ovo rolerkoster vožnja. Svaka čast našim defanzivcima, odradili su izvanredan posao na ovoj utakmici. Nije lako kad naspram sebe imate dva bika (Mitrović i Vlahović) koji nose sve pred sobom kao oluja…“ rekao je strelac drugog gola za Švajcarsku, Embolo, zatim je o pobedi pričao i štoper Fabijan Šer, koji je ponosan na tim.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

„Našli smo način kako da prođemo u narednu fazu takmičenja. Na kraju je atmosfera postala tenzična, ali smo bili tim sa više samopouzdanja. Neko mi je rekao da bi nas još jedan gol odveo na prvo mesto u grupi. Mada, isto tako, posle pogotka Kameruna na meču sa Brazilom da smo primili dva – ispali bismo. Zato smo bili malo zbunjeni u završnici. Pritisak je bio ogroman, ali smo se bolje snašli. Sad smo skinuli teret sa pleća“ dodao je Šer, a za kraj je Gregor Kobel, koji je branio umesto bolesnog Jana Zomera, pričao o utakmici:

„Ostvarili smo veliki cilj u zahtevnom meču. Sjajno smo se borili u meču na sve ili ništa. Nije baš bila najlakša utakmica iz golmanske perspektive, a na kraju sam srećan što smo pobedili“ zaključio je on.

0
1

1 Komentara

  1. A da smo mi dali jedan vise, isli bi istim avionom nazad…Kakvi nezahvalnici srece, Portugal ce vas vratiti na fabricka podesavanja

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter