0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

RETROSPEKTIVA KOBNE VEČERI: Svi golovi sa utakmice između Srbije i Švajcarske! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.22 u 08:06

Još uvek se nisu slegli utisci, a definitivno je da smo svi očekivali mnogo od naše fudbalske reprezentacije.

Prerano smo poleteli, pričali o finalu, ali prvo skoči pa reci hop… Nisu izabranici Dragana Stojkovića Piksija izgledali kako su nas navikli u kvalifikacijama za Mundijal, pa ni u utakmicama Lige Nacija, a to se moglo uočiti još na meču sa Brazilom. Nakon poraza od fudbalske sile rezultatom 2:0, desio se neobjašnjiv remi protiv Kameruna – 3:3. Pored ova dva rezultata, imali smo šansu da pobedom u poslednjem kolu, protiv sada već ljutog rivala, Švajcarske, prođemo grupu, prvi put od 1998. godine.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

Švajcarci su već u prvom minutu imali ozbiljnu šansu, tada je gol mogao da postigne Embolo, ali ništa nije bilo od toga. Nakon te šanse, Srbija se oslobodila pritiska i krenula sa igrom na protivničkoj polovini. Najbolju priliku za naš tim imao je Andrija Živković, koji je pogodio stativu u 11. minutu, a onda bukvalno ni iz čega, bez igre, nakon kontre, Švajcarska je u 20. minutu došla do prednosti, a gol nam je ponovo dao Đerdan Šaćiri.

Ekspresno je odgovorila naša selekcija, pa je na fenomenalan centaršut Kostića, sjajno reagovao Mitrović i postigao efektan gol za 1:1 u 26. minutu!

Nastavila je Srbija sa sjajnom igrom, što se isplatilo nekoliko minuta kasnije, kada je Vlahović matirao Kobela za 2:1! Fenomenalno se snašao napadač Juventusa i doneo nama vrlo potrebnu prednost u 35. minutu!

FOTO: STARSPORT

Srbija je imala rezultat koji je vodi u nokaut fazu prestižnog turnira, ali je ponovo bio evidentan veliki pad u igri. Takve oscilacije još jednom su nas koštale primljenog pogotka.

Šaćiri je sjajno proigrao Vidmera, bek je ostao sam i uočio je odličnu kretnju svog saigrača iz napada. Brzonogi Bril Embolo je pobegao našim defanzivcima i obavio lakši deo posla u 44. minutu, kada je loptu samo ‘ćušnuo’ u prazan gol, a sa ovim rezultatom se i otišlo na pauzu.

Već u 48. minutu, odnosno trećem minutu drugog gela igre Švajcarci su došli do prednosti od 3:2. Ruku na srce, prelepo je izgledala akcija fudbalera u belim dresovima, pa je tako na efektnu asistenciju Vargasa, Frojler bio na pravom mestu. Imao je lakši deo posla i udaljio Srbiju od osmine finala, a u tim trenucima je delovalo da ćemo videti još golova na ovom meču.

Ipak, iako nismo odstupali od svoje ofanzivne igre, kao da nismo imali snage da se borimo do samog kraja, pa je utakmica završena rezultatom 3:2 za Švajcarsku, a mi smo se oprostili od nokaut faze Mundijala u Kataru.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter