0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@Socceroos

OGLASIO SE MILOŠ DEGENEK POSLE DUELA SA MESIJEM: „Treba da budemo ponosni!“ – spomenuo i Srbiju!

Objavljeno: 03.12.22 u 23:55

Težak meč iza njega.

Australija pakuje kofere sa Mundijala. Sokerusi su večeras skupo prodali kožu i izgubili od Argentine 2:1. Imali su u finišu veliku šansu da meč odvedu u produžetke.

Miloš Degenek, igrač Australije, pričao je nakon utakmice.

Mislim da smo igrali dobro, forsirali smo Argentinu da se brani sa pet igrača od 60. minuta i da su nam dali gol iz sreće. Za prvi gol ne može ništa da se kaže, jer to je najbolji igrač svih vremena (Mesi), mislim da smo imali šanse i trebalo je da izjednačimo. Svaka čast mojoj ekipi, momcima, celom stručnom štabu, celoj državi. Mnogo sam ponosan na sve, uradili smo nešto što niko nije očekivao, iznenadili smo mnoge ljude i da ova ekipa treba da izađe odavde dignute glave i da treba da budemo srećni i ponosni. – rekao je igrač Kolumbos Krua.

Svestan je i on da individualno Australija nije na nivou Gaučosa, ali timski su još jednom pokazali da su na visokom nivou.

Mi možda nemamo te igrače kao one, individualce, ali mi smo jedna ekipa koja diše srcem, jedan duh. Kad toliko radiš i boriš, onda te Bog pogleda i nagradi te. Nas je Bog pogledao da prođemo grupu, radili smo analizu, oni su drugi favorit da osvoje SP posle Francuske, doguraće daleko. Želeo bih da pohvalim moju ekipu. – istakao je Miloš.

FOTO: Twitter/@Socceroos

Novinare je zanimalo kako je to igrati protiv Mesija. Imao je Argentinac jedan slalom kroz odbranu Sokerusa sredinom drugog poluvremena, a zaustavio ga je upravo Degenek.

Kako će biti, glupo je reći on je čovek. Čovek ima dve noge, čast je igrati protiv takvog igrača, ne igraš svake nedelje protiv takvih. To je najbolji igrač koji je ikad šutnuo loptu, nikada niko neće biti kao on. To je nešto čime se ja ponosim, biću svestan tek kad dođem kući šta sam postigao i da smo ispali od Argentine. – kazao je bivši fudbaler Crvene zvezde.

Za kraj, spomenuo je i reprezentaciju Srbije. Kazao je da mu je žao što su ispali, ali da nije imao previše vremena da se posveti tome.

Šta da kažem, mnogo mi je žao što su ispali. Nemojte me pogrešno shvatiti, brinuo sam se o sebi, nisam toliko davao pažnju tome, imam par prijatelja tu, žao mi je Srbije kao nacije, voleo bih da su prošli, ali glava gore i ne sme niko da kritikuje. Treba svako da stane iza njih i da ih pogura u narednom ciklusu. – zaključio je Degenek.

FOTO: Twitter/@Socceroos

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter