0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KOMPLETIRANO JE 11. KOLO EVROLIGE: Crveno-beli preskočili crno-bele! (FOTO)

Objavljeno: 03.12.22 u 11:45

Odigrani su svi mečevi 11. kola Evrolige, a Crvena zvezda je posle dugo vremena iznad Partizana.

Partizan je u 11. kolu kao domaćin poražen od Valensije na domaćem terenu rezultatom 100: 96 nakon produžetka. Bila je to prava evroligaška utakmica, ali crno-belima je falilo sreće, jer nisu uspeli da održe razliku, pa je meč otišao u dodatnih 5 minuta. U redovima Partizana, najbolji je bio Matijas Lesor, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 22 poena, kao i 10 skokova. Pratio ga je Kevin Panter sa 19, dok je Naneli dodao 15 poena. Ovo je bio treći vezani poraz crno-belih u Evroligi, odnosno četvrti u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Crvena zvezda je od dolaska Duška Ivanovića na mesto šefa stručnog štaba proigrala sjajno i nanizala četiri pobede u Evroligi, odnosno šest u svim takmičenjima, a poslednja mušterija u nizu bio je Virtus, koji nije mogao da se odbrani od paljbe crveno-belih u drugom poluvremenu, ali je uspeo da se izvuče sa samo 9 poena zaostatka – 83:74. Definitivno najbolji u redovima Zvezde bio je Ognjen Dobrić, koji je loše ušao u sezonu, a onda zaigrao na nivou na kom je navikao da oduševljava najvatrenije navijače crveno-belih. On je postigao 20 poena, pratio ga je Luka Vildoza sa 16, dok je Ben Bentil zabeležio 12 poena.

Crvena zvezda je tako pretekla Partizan na tabeli Evrolige i to pred istorijski derbi u najelitnijem evropskom takmičenju, koji je na programu 8. decembra, a u kom će crno-beli biti domaćini u Areni. Zvezda je 12. sa skorom od 5 pobeda i 6 poraza, dok je Partizan 13. sa 4 pobede i 7 poraza.

Standings provided by Sofascore

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter