0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

HOLANDIJA NA 45 MINUTA OD ČETVRTFINALA: Amerikanci se bore, ali Lale na iskustvo do velike prednosti! (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.22 u 16:47

Počela je osmina finala Mundijala!

Fudbaleri Holandije i Sjedinjenih Američkih Država igraju prvi duel osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru. Meč se igra na Kalifa Internešnl stadionu. Na poluvremenu evropska selekcija vodi sa 2:0, golovima Memfisa Depaja i Daleja Blinda.

Počelo je međutim, velikom šansom za Amerikance. Igrao se treći minut, Dest je centrirao, Holanđani za trenutak odbili, MeKeni izbacio Kristijana Pulišića samog protiv Noperta koji je refleksno, nogom, uspeo da „skine“ taj zicer.

Kako to obično biva u fudbalu, kazna vrlo brzo stigne. Igrao se 10. minut. Denzel Damfriz je probio po strani, ubacio loptu po zemlji u kazneni prostor SAD-a, a na pravom mestu se našao Memfis Depaj koji je sproveo loptu u mrežu.

U nastavku poluvremena nije bilo prevelikih šansi. Holanđani su prepustili posed Amerikancima i čekali svoju šansu iz kontri i polukontri. Bez obzira na inicijativu nisu uspevali da stvore neke velike šanse pred golom Noperta, reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država.

Veoma dobro su defanzivno odradili posao u prvom poluvremenu fudbaleri Holandije i praktično zaključali sve prilaze svom golu.

Vredno spominjanja je svakako šut Timotija Vee koji je raspalio sa nekih 20 metara, ali je Nopert bio spreman.

I onda potpuno šok za Ameriku. U prvom minutu nadoknade, ponovo je Denzel Damfriz probio po strani, ubacio po zemlji, a sjajno je iz drugog plana utrčao Dalej Blind za velikih 2:0.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter