0
Katar 2022

Foto: Twitter/@Argentina

DANAS STARTUJE OSMINA FINALA: Holandija na Ameriku, Argentina na Australiju! (FOTO)

Objavljeno: 03.12.22 u 10:25

Nakon grupne faze, koja je sinoć završena mečevima između Srbije i Švajcarske, kao i Brazila i Kameruna, već danas kreće eliminaciona faza Mundijala.

Nokaut faza kreće utakmicom između Holandije i Amerike, sa početkom u 16 časova. Holandija je poprilično lako završila kao lider grupe A, jer je osvojila 7 bodova. Lale su slavile protiv Senegala rezultatom 2:0, a istim rezultatom bile su bolje i od Katara, dok su sa Ekvadorom upisale jedini remi, a rezultat ovog meča je bio 1:1.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

Sa druge strane, nije bilo lako reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država da se domogne drugog mesta u grupi B, jer su nakon dva remija, prvo protiv Velsa – 1:1, a onda protiv Engleske – 0:0, jedva izvojevali pobedu protiv Irana – 1:0, a to im je bilo dovoljno da se nađu među 16 najboljih zemalja na Mundijalu u Kataru. Holandija je svakako favorit, ali očekuje nas dobar duel, jer se Amerika pokazala kao tvrd orah.

Od 20 časova, svoju utakmicu odigraće Argentina i Australija. Predvođeni Mesijem, Argentinci su završili na liderskoj poziciji grupe C. Nije krenulo najbolje po selekciju iz Južne Amerike, jer je u prvom kolu poražena od Saudijske Arabije – 2:1, ali je do kraja grupne faze ostvarila pobede protiv Meksika i Poljske i to identičnim rezultatom – 2:0.

Australija je sa druge strane do nokaut faze došla pobedom u poslednjem kolu protiv Danske, rezultatom 1:0. Pre toga su slavili i protiv Tunisa – 1:0, dok ih je Francuska deklasirala – 4:1. Argentina je veliki favorit, ali nijedna selekcija nije slučajno došla do završnice Mundijala.

RASPORED OSMINE FINALA:

Subota (3.12.)
16:00 Holandija – SAD
20:00 Argentina – Australija

Nedelja (4.12.)
16:00 Francuska – Poljska
20:00 Engleska – Senegal

Ponedeljak (5.12.)
16:00 Japan – Hrvatska
20:00 Brazil – Južna Koreja

Utorak (6.12.)
16:00 Maroko – Španija
20:00 Portugal – Švajcarska

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter