0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/@ABA_League

CEDEVITA OLIMPIJA SVE BOLJA: Ubedljiva pobeda slovenačke ekipe nad Cibonom!

Objavljeno: 03.12.22 u 19:18

Rutinski.

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Cibonu u Zagrebu 90:78 u okviru 9. kola AdmiralBet ABA lige.

Prva deonica bila je poprilično ujednačena, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Ipak, na kraju Cibosi su vodili sa 25:23.

Čini se da je u drugoj četvrtini utakmica prelomljena. Odmah su krenuli jako igrači Cedevita Olimpije i sa +7 (50:43), priveli prvo poluvreme kraju. Ovaj period pripao je gostima rezultatom 27:18, a imali su i devet poena prednosti u jednom momentu.

U trećoj četvrtini Cibona je uspevala da diše za vratom ekipi iz Slovenije, koji su ipak, uspešno održavali vođstvo.

FOTO: Twitter/@ABA_League

Cedevita Olimpija je potpuno slomila otpor Zagrepčana u poslednjem delu igre, kada su i prvi put došli do dvocifrene prednosti. Najveća prednost za tim Jurice Golemca bila je +18 (88:70), da bi na kraju utakmica završila rezultatom – 90:78.

Cibona je na skoru od tri pobede i šest poraza, dok Cedevita Olimpija ima šest pobeda i dva poraza (uz utakmicu protiv Crvene zvezde koju nisu odigrali).

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Alibegović sa 20 poena, dok se u Ciboni posebno istakao Lovro Mazalin sa 22 ubačena poena.

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter