0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

ARGENTINCI ZAKAZALI OKRŠAJ SA HOLANDIJOM: Australija pokazala zube u nastavku! (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.22 u 21:56

Nije im bilo svejedno poslednjih 15 minuta!

Fudbaleri Argentine i Australije odigrali su drugi meč osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru na stadionu Ahmad bin Ali. Gaučosi su slavili sa 2:1, golovima Mesija i Alvareza. Gudvin je bio strelac za Australiju.

U prvih petnaestak minuta videli smo odmeravanje snaga. Inicijativu su, očekivano, uspostavili Mesi i drugovi, ali bez ozbiljnijih prilika i akcija.

Australija je uspela u svojoj očiglednoj nameri da spusti tempo meča. Argentinci su bez ikakve ideje napadali, sve do 20. minuta, kada su čak Sokerusi preuzeli posed lopte i diktirali tempo.

Prva situacija na utakmici, vredna pominjanja, dogodila se u 29. minutu. Nakon kornera Australije, njihov štoper Suter je uputio udarac ka golu, ali su Gaučosi ispucali loptu svog kaznenog prostora.

I onda 36. minut. Lionel Mesi je odlučio da mu je dosta uspavanke. Odlično se snašao u kaznenom prostoru Sokerusa i plasirao loptu u mrežu Rajana.

Inače, Lionel Mesi večeras igra svoj 1000. meč u karijeri.

Samo 12 minuta u drugom poluvremenu je bilo potrebno Gaučosima da dođu do novog gola. Igrao se 57. minut, Sokerusi su vratili loptu golmanu Rajanu kojeg je prvo napao De Pol, a zatim mu je loptu oduzeo Hulijan Alvarez koji je pogodio u bukvalno praznu mrežu.

Mogli su i do trećeg gola ubrzo nakon toga Argentinci. U 66. minutu centrirao je odlično Akunja i kada je izgledalo da će Alvarez ponovo smestiti loptu u mrežu, napadač Mančester Sitija je ipak zakasnio za bukvalno pola koraka.

Neposredno nakon toga, Lionel Mesi je imao jedan sjajan prodor koji je podsetio na njegove najbolje dane, od centra došao do kaznenog prostora gde ga je zaustavio odlični Miloš Degenek koji je izašao u 72. minutu.

Nadu Australiji vratio je Gudvin u 77. minutu. Šutirao je fudbaler Sokerusa, lopta je pogodila Fernandeza i skrenula pravac i potpuno prevarila golmana Gaučosa, Emilijana Martineza.

Zaledila se krv u venama Argentinaca kada se Behič stuštio prema golu u 81. minutu. Nanizao je nekoliko igrača, u stilu Mesija, i izašao sam pred golmana Emilijana Martineza, međutim zaustavio ga je odličnim uklizavanjem Lisandro Martinez.

Mogao je Lautaro Martinez u 89. minutu da otkloni sve dileme. Mesi je odlično pronašao napadača Intera koji je ostao sam pred golmanom, ali je poslao loptu daleko od gola.

Slična situacija se dogodila u trećem minutu nadoknade. Ponovo Mesi prolazi kroz sredinu, spaja sa golom Lautara, ali argentinski napadač jednostavno ne uspeva da pronađe metu na ovom Mundijalu.

Veliku priliku Australija je imala u 97. minutu. Kjuel je imao ogromnu šansu, ali Emilijano Martinez je neverovatnom odbranom spasao pobedu Gaučosa.

U četvrtfinalu će se sastati Holandija i Argentina.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter