0
Evropske lige

FOTO: Juventus FC

VELIKAN NA UDARU: UEFA pokrenula istragu protiv Juventusa!

Objavljeno: 02.12.22 u 15:51

Slavni klub je ponovo na udaru Evropske fudbalske unije

Kako javljaju strani mediji, UEFA je danas pokrenula istragu protiv slavnog Juventusa zbog toga što postoje navodi da je klub kršio pravila finansijskog fer-pleja.

Ipak to nije jedina stvar oko čega Evropska fudbalska unija tereti „staru damu“ iz Torina, radi se i o kršenju pravila o licenciranju igrača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila posle nedavno obavljenih navoda kao rezultat istrage javnog tužioca u Torinu. Još 23. avgusta Finansijsko kontrolno telo UEFA (CFCB) je zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine. U slučaju da situacija po zaključenju istrage bude značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum ili preduzmemo pravnu meru koja je u skladu da proceduralnim pravilima. Sarađivaćemo sa vlastima u Italiji i nećemo se oglašavati dok istraga ne bude zaključena – saopštila je UEFA.

Italijanski novinska agencija „ANSA“ juče je objavila da je javno tužilaštvo u Torinu pokrenulo tužbu protiv doskorašnjeg predsednika Juventusa Andrea Anjelija i članova Upravnog odbora kluba zbog finansijskih malverzacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter