0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

TADIĆ SA SUZAMA U OČIMA: ‘Sa nama je rolekoster… Dobili smo najtežu grupu na turniru!’ (FOTO)

Objavljeno: 02.12.22 u 22:53

Težak poraz za kraj takmičenja!

Raspored 3. kola G grupe na Svetskom prvenstvu u Kataru spojio je nacionalne selekcije Srbije i Švajcarske. Već nakon održanog žreba moglo se pretpostaviti da će utakmica 2. decembra na stadionu ‘974‘ u Dohi odlučivati o imenu učesnika nokaut etape na Mundijalu. Analitičari su ovog puta bili u pravu, jer su se njihove tvrdnje obistinile. U terminu od 20 časova, predvođeni sudijom Federikom Rapaljanijem, akteri obe ekipe istrčali su na teren. Nažalost, ekipa koja nastupa pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića Piksija je završila svoje učešće na Svetskom prvenstvu. Orlovi su poraženi od Švajvcarske rezultatom 2:3 i tako su elimisani sa prestižnog turnira. Malo ko je mogao da poveruje u ovakav scenario, gde je Srbija osvojila samo jedan bod na tri odigrana duela.

FOTO: STARSPORT

Po završetku utakmice pred novinare je izašao kapiten nacionalnog tima Srbije, Dušan Tadić.

– Jeste, kao i svaka utakmica… Sa nama je rolerkoster, oni povedu, pa mi preokrenemo na 2:1, pa 2:2, 2:3. Ne smeju da se dešavaju neke stvari na ovom nivou ako želiš da prođeš grupu – kazao je Tadić i dodao:

-Jednostavno mora da postoji bolja komunikacija, moramo bolje da branimo, mislim i na vezni red i na napadače, tako da, mora sve zajedno da se radi, kad primiš u tri utakmice osam golova, to je puno za neki prolazak.

Iskusni vezista je svestan činjenice da su Orlovi u nekim momentima poptuno taktički podbacili.

– Sad da vam ne pričam neke taktičke stvari, mi hoćemo da izađemo sa krilnim bekom na njihovog beka, Šaćiri uđe unutra, a So ili Frojler napada prostor. I zabada se iza leđa tamo, tako da tu mora da postoji bolja komunikacija i da možda preuzmemo igrača ili da idemo sa igračem do kraja. To je jedan primer

Kapiten se nije složio sa tvrdnjom jednog od prisutnih novinara da ekipa nije ličila na onu iz kvalifikacije za Mundijal.

– Pa ne bih se složio sa Vama, mislim da smo dobili najtežu grupu od svih grupa. Sve kvalitetne reprezentacije su tu, i isto u kvalifikacijama smo primili dosta pogodaka, ali smo dosta i dali, zato se ne bih ni složio. Imali smo i tad dobre momente i loše momente – zaključio je DušanTadić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter