0
Katar 2022

Foto: Twitter/@FIFAWorldCup

PROŠLI GRUPU PA KROJILI SUDBINU OSTALIMA: Da li je u pitanju samo opuštanje!? (FOTO)

Objavljeno: 02.12.22 u 23:33

Da li se sećate nekog Mundijala na kom su skoro svi favoriti izgubili poslednju utakmicu, kada su već prošli u nokaut fazu i tako iskrojili sudbinu ostalim reprezentacijama?

Francuska, Brazil, Portugal i Španija, fudbalske sile, koje uvek imaju najveće ciljeve su u poslednjim utakmicama grupnih faza izašle na teren u kombinovanim sastavima i desio se isti scenario…

Jedino Španija od ove četiri selekcije nije imala obezbeđen prolaz, jer je zavisila od utakmice između Nemačke i Kostarike, ali isto koliko i Nemci od njihovog meča. Možemo konstatovati da su Panceri odigrali do kraja i omogućili Špancima da se nađu među 16 najboljih, ali nisu dobili isto za uzvrat.

Poraz Portugala je direktno uticao na ispadanje Urugvaja, jer je Južna Koreja postigla pogodak za 2:1 u sudijskoj nadoknadi, dok je Urugvajcima falio jedan gol, koji nisu uspeli da postignu do kraja meča.

Poraz Brazila je mogao da utiče na ishod naše grupe, da je naša reprezentacija slavila jednim golom razlike, ne bi prošla u osminu finala, ali pošto je Švajcarska bila bolja od Srbije, gol Kameruna, odnosno Abubakara u 92. minutu za 1:0, nije uticao na ishod naše grupe. Sličan scenario desio se i na utakmici Francuske i Tunisa, kome pobeda nije pomogla da prođe dalje, jer je Australija bila bolja od Danske.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter